Trabzon’da 61 çocuk erkekliğe adım attı

Sünnet oldular...

Trabzon’da 61 çocuk erkekliğe adım attı
Trabzon'un Ortahisar Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen sünnet şöleninde 61 çocuk sünnet olmanın mutluluğunu yaşadı. 

Ortahisar Belediyesi'nin göç idaresiyle birlikte organize ettiği sünnet şöleninde içinde Afgan mülteci çocukların da olduğu 61 çocuk Fatih Devlet Hastanesi'nde sünnet ettirildi. Sünnet şöleni kapsamında belediyenin Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen programa katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e çocuklar ile aileleri büyük ilgi gösterdi. Programda bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İslam dininde sünnetin önemli bir yeri olduğunu belirterek Afgan mülteci çocuklarının da bulunduğu 61 çocuğun sünnetini gerçekleştirmekten son derece mutlu olduklarını söyledi. Başkan Genç, “Çocuklarımız, gelecekte ülkeyi çok daha iyi yerlere götürecek olan enerjik, dinamik kesimlerdir. O bakımdan çocuklarımız, bizim gözümüzün nurudur. Gözümüzün nuru gibi baktığımız bu çocuklarımıza Ortahisar Belediyesi olarak her türlü ilgi ve alakayı gösteriyoruz. Bundan sonra da çocuklar ve gençlerle ilgili faaliyetlerimize aynı heyecanla, aşkla, coşkuyla devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Sünnet programının Fatih Devlet Hastanesi'nde doktorlar tarafından sağlıklı şartlar altında gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Genç, “İslam dininde sünnet olmanın çok önemli bir yeri vardır. İslam geleneğinde çocuklar sünnetle beraber erkekliğe adım atmış sayılır. Bu nedenle sünnet programları Osmanlı'da ve diğer İslam ülkelerinde şölenlerle, törenlerle birlikte yapılır. Biz de bu geleneğimizi yaşatmak için Afgan Vakfı'yla birlikte bu toplu sünnet programını tertip ettik. Bu konuda Fatih Devlet Hastanemizle işbirliği yaptık. Ve nihayetinde ilimizin de sembol rakamı olan 61 çocuğumuzun sünnet merasimini gerçekleştireceğiz. Bizim geleneğimizde erkekliğe adım atmak için evvela sünnet olmak gerekir. Yani sünnet biz Müslümanlar için bu kadar önemlidir. Bundan dolayı bu anlamlı merasime katılan ve destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler