Trabzon'a Çömlekçi müjdesi

Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm protokolü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan tarafından imzalandı.  Türkiye’nin metrekare başına en çok kentsel dönüşüm yapılan ili olan Trabzon’da hızla

Trabzon'a Çömlekçi müjdesi

Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm protokolü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan tarafından imzalandı. 

Türkiye’nin metrekare başına en çok kentsel dönüşüm yapılan ili olan Trabzon’da hızla devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Birinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam eden Çömlekçi’de, ikinci etap kentsel dönüşümüne start verildi. Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm protokolü Ankara’da, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan tarafından imzalandı. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşümü için son derece güzel bir metod belirlediklerini ifade ederken özetle şunları kaydetti: 
 
ÇÖMLEKÇİ, KENTSEL DÖNÜŞÜMLERİN EN BÜYÜĞÜDÜR 
“Toplu Konut İdaresi (TOKİ) başkanlığımızla yıllardır sürdürdüğümüz kentsel dönüşümlere devam ediyoruz. Trabzon’da önce dört etaptan oluşan Zağnos vadisi kentsel dönüşümü dönüşünün üç etabı tamamlanmıştır, dördüncü etabında çalışmalar devam etmektedir. Yine Bahçecik kentsel dönüşümü,  Tabakhane kentsel dönüşümü ve bunların yanında kentsel dönüşümlerin en büyük adımı olarak çömlekçi kentsel dönüşümünde yola devam etmekteyiz.
 
ÇÖMLEKÇİ İKİNCİ ETAP DÖNÜŞÜM ALANI 23 DÖNÜM 
Trabzon’un malumu olduğu gibi Çömlekçi dönüşümünde önce birinci etap olarak 22,5 dönümlük alanda hak sahipleri ile görüşmeler gerçekleştirilmiş ve hukuki olarak kıymetleri tespit edilmiş, ödemeleri tamamlanmış ve yıkım işlemleri önemli ölçüde gerçekleştirilmiştir. Yine TOKİ’nin öngörüsü ile son yaptığımız değerlendirmede ilave bir 23 dönümlük alan daha Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanı olarak kentsel dönüşüme katılmıştır. 
 
BİRİNCİ ETAP İÇİN MAHKEMELERİN BELİRLEDİĞİ FİYATLAR 
BAZ ALINARAK İKİNCİ ETAPDA DEĞER TESPİTİ YAPILACAK 
Bu ikinci etabın düzenlenmesinin en güzel yanı; hak sahiplerinin hiçbir mağduriyetine meydan vermeyecek şekilde ilk etapta hukuki süreçlerde tespit edilen değerlere uygun değerler, bir kıymetlendirme kuruluşu tarafından ortaya konularak vatandaşlarımızla istişari ve anlaşmalı olarak devam ettirilecek olmasıdır. Bu metodun güzel bir şekilde uygulanmasıyla vatandaşlarımızın mahkemeye gitmesine gerek kalmayacak şekilde, değerlendirme kuruluşunun hukuki süreçlerde ortaya çıkan kıymetleri vermesiyle birlikte hızla yol alacağımıza inanıyorum. Bu çerçevede o mahalledeki hak sahibi hemşehrilerimizin, muhtarımız Refik beyin, kanaat öderlerimizin mutabakatımızla birlikte bu güzel dönüşümü Trabzon’a kazandırma yolunda TOKİ’nin büyük katkısını ifade ederek yolumuza devam edeceğiz. 
 
İKİNCİ ETABA KOMŞU ALANLARDAKİ HAK SAHİPLERİ DE 
İSTERLERSE İKİNCİ ETAP DÖNÜŞÜMÜNE DAHİL OLABİLECEKLER
Çömlekçi’nin bu şekildeki dönüşümünden sonra Ankara’daki toplantımızda TOKİ başkanımızla imzaladığımız protokolün en güzel yanlarından biriside bu ikinci etabın söylediğimiz şekilde güzel bir mutabakatla dönüşüme dahil edilmesinin sonuçlarını oradaki mahalle halkının görmesiyle, kendileri de talep edecek olursa ikinci etaba komsu olan yerleri de hemen akabinde bu dönüşümün içine katmamız mümkün olacak. 
 
TOKİ BAŞKANIMIZA, ÇÖMLEKÇİ MUHTARIMIZA VE 
HAK SAHİPLERİNE TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİYORUM 
Bu güzel metodun belirlenmesi ve atılan bu önemli adımdan dolayı TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan’a, Çömlekçi muhtarımız Refik beye, mahalle ileri gelenlerinin hepsine, hak sahibi tüm hemşehrilerime Trabzon’un tarihi mirasına, kültüre uygun olarak modern bir kent haline getirilmesinde, yaşanılabilir Çömlekçi’ye ulaşılmasında gösterdikleri gayretlerden ötürü teşekkür ediyorum. TOKİ’nin bütün çalışanlarına, şehrimizdeki çalışanlarına, Belediyemizde bu görevi özveri ile sürdürenler mesai arkadaşlarımın hepsine ayrıca teşekkür etmeyi de borç biliyorum. 
 
ÇÖMLEKÇİ İÇİN MÜTHİŞ BİR PROJE HAZIRLANDI 
Çömlekçi kentsel dönüşümünün en güzle yanlarından biri de şu anda ortaya çıkmış olan avam projedir. Görüntülerini her zaman izleyebildiğimiz bu proje Trabzon’un tarihine ve kültürel mirasına uygun olarak hazırlanmış, ‘daha fazla daire, daha fazla dükkan yapalım’ diye bir gaye güdülmemiştir.  Trabzon’un tarihi kimliğini öne çıkaracak şekilde modern yaşayışın en güzel örneklerinden birisi olacak olan Çömlekçi şimdiden hayırlı olsun diyorum. Daha güzel Trabzon’da buluşmayı hep sürdüreceğiz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler