Trabzon yeniden planlanıyor

Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’u yeniden planlıyor

Trabzon yeniden planlanıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, il genelini her yönüyle planlayacak olan imar çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. 

1:100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI REVİZYONU VE PLAN HÜKÜMLERİ 

Bu kapsamda 1:100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu ve Plan Hükümleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından hakkında öneri kararı alınarak onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildi. Söz konusu çalışmayla planlama sürecinin devamı açısından önemli bir adım atılırken, çalışmalarına hızla devam edilen 1:50.000 ölçekli İl Çevre düzeni Planı, 1:25.000 ölçekli ve 1:5000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarının da önümüzdeki aylarda tamamlanması hedefleniyor.

TRABZON’U DOĞRU PLANLAMAK ZORUNDAYIZ 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un her açıdan çok önemli potansiyellere sahip olduğunu kaydederken, bu potansiyellerin ancak doğru şekilde planlanmasıyla şehrin ileriye taşınabileceğini ifade etti.

2040 YILI NÜFUS PROJEKSİYONU DİKKATE ALINARAK HAZIRLANDI 

Bu kapsamda imar çalışmalarının büyük önem taşıdığını hatırlatan başkan Gümrükçüoğlu, “2023 ve 2071 gibi büyük gelecek hedefleri olan bir ülkemizin önemli bir kenti olmamız sebebiyle potansiyellerimizi en verimli şekilde kullanmayı amaçlayarak ve 2040 yılı nüfus projeksiyonu dikkate alınarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen 1:100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu, 1:50.000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı, 1:25.000-1:5000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmaları işi kapsamında, 1:100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu ve Plan Hükümleri Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanmak üzere hakkında öneri karar alınarak, planlama sürecinin devamı açısından büyük bir adım atılmıştır.  Çalışmalarına hızla devam edilen 1:50.000 ölçekli İl Çevre düzeni Planı, 1:25.000 ölçekli ve 1:5000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarının da önümüzdeki aylarda tamamlanması hedeflenmektedir” dedi.

BU ÇALIŞMALAR BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR 

Büyükşehir yasasının il bütününde Büyükşehir Belediyesini üst ölçekli planlar hakkında yetkili kıldığını hatırlatan başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuzun 31 Mart 2014 itibariyle büyükşehir statüsü kazanması, il bütününde Büyükşehir Belediyesini üst ölçekli planlar hakkında yetkili kılmıştır. Gerekli planlama çalışmalarının yapılmasının gerektiği, ilçe belediyelerine ait üst ve alt ölçekli planların günümüz koşullarına hitap etmemesi, yürürlükteki imar planlarının Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğine uymaması ve yürürlükteki imar planlarının zamanla tadilatlar ile birlikte değişikliklere uğramış olmasından ötürü yapılacak olan çalışmanın önemi ortaya çıkmaktadır” diye konuştu. 

ÇÖZÜMSÜZ ALANLAR ÇÖZÜME KAVUŞTURULUYOR

Başkan Gümrükçüoğlu konuyla ilgili değerlendirmesini özetle şu şekilde tamamladı: “Hakkında öneri karar alınan 1:100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu ve Plan Hükümleri ile birlikte, büyükşehir statüsünde olan ilimizin kapsamı geniş, bütüncül bir üst ölçekli plana ihtiyacı olduğu, mekânsal anlamda çözümsüz kalan alanların çözüme kavuşturulduğu, il bütününde ve ilçe bazında sektörel ve mekânsal kararların alındığı ve en önemlisi Trabzon’umuzun bu çalışma ile birlikte bir vizyona sahip olacağı görülmektedir. Böylelikle il ve içerisinde yer alan ilçelerin kontrollü ve sağlıklı bir gelişim göstermesi sağlanacaktır… İmar planları hiyerarşisinde en üstte bulunan Çevre Düzeni Planları ile alt ölçekli planların uyumunun sağlanması da ilerleyen aşamada hedeflenmektedir. Böylelikle İmar planlarında yer alan fonksiyonların nüfus ile ilişkilendirilmesi, projekte edilen nüfus hedeflerinin aşılmaması, dolayısıyla fiziksel mekânın organizasyonu da 1:100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ve Plan Hükümlerinin belirttiği koşullarda gerçekleşecektir.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler