Trabzon yatırım adası Başbakan Yıldırım'a gidecek

Bakan Soylu'dan TTSO’da Yatırım Adası zirvesi

Trabzon yatırım adası Başbakan Yıldırım'a gidecek

Trabzon'a yapılması planlanan yatırım adasının hızlandırılması için Bakan Süleyman Soylu Başbakan Binali Yıldırım ile görüşecek.

Trabzon’un en önemli projelerinden biri olan Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılımıyla Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) bir toplantı düzenlendi. Bakan Soylu, konuyu hassasiyetle takip ettiğini ve formalitelerin hızlandırılması için Başbakan Binali Yıldırım’la görüşeceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve bazı ilgililerle birlikte hafta sonu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, şehirdeki yatırımlar konusunda görüş alışverişinde bulundu. Bakan Soylu’yu, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile yönetim kurulu üyeleri Nevzat Özer, Emanullah Tüfekçioğlu ve İsmail Gençcelep karşıladı.
 
“YATIRIM ADASI İÇİN BAŞBAKAN’LA GÖRÜŞECEĞİM”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’ndan yürütülen projeler ve özellikle Arsin Organize Sanayi Bölgesi önünde oluşturulacak dolgu alanına inşa edilecek Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi konusunda ayrıntılı bilgi alan Bakan Süleyman Soylu, “Yatırım Adası’nın, bölgenin gelişmesine ve istihdama büyük katkısı olacağı bilinciyle hareket ediyoruz. Ankara’da özellikle Ulaştırma Bakanlığı’ndaki konuları takip ediyorum. Sayın Başbakan’la da bu konuyu görüşeceğim. Bundan sonra Ankara’da bu işin en büyük takipçisi olacağım” dedi.
 
“BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi’nin fizibilitesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hazırlandığını hatırlatan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, şunları söyledi:
 
“Bakanımız Süleyman Soylu’ya, bölgenin üretimi, istihdamı ve ihracatının gelişmesi için son derece önemli olan Yatırım Adası’na gösterdiği hassas ilgi için teşekkür ediyoruz. Bütün konuları olduğu gibi Yatırım Adası’nı da yakından takip ediyor. Formalitelerin bir an önce tamamlanması konusunda titizlikle hareket ediyor. Aşırı hassasiyeti ve sorumluluğu için kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz.”
 
Hacısalihoğlu, bölgede yatırım planlayan büyük şirketlerin Yatırım Adası’na ilgi gösterdiklerini ve yapım aşamalarını takibe aldıklarını söyledi.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber