Trabzon Valisi Yücel Yavuz’dan Borsaya ziyaret

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Trabzon Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’dan Borsaya ziyaret

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ticaret Borsası’na iade-i ziyarette bulundu. Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav ile Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve Meclis Üyeleri ile görüştü.

 Ticaret Borsasının çalışmalarından duyduğu memnuniyetini ifade eden Vali Yücel Yavuz “Borsamızın çalışmalarını geldiğim günden itibaren takip ediyorum. Çok iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Ancak daha iyi olmak için çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Sektörde yer alan aktörlerin bilinçlenmesi noktasında borsaya önemli görevler düşüyor.” dedi.

Fındık sektöründe Trabzon'un tarihten gelen ve bugün de devam eden önemli bir yeri olduğunu belirten Vali Yavuz “İlimizde fındık üretimi, tıpkı ticaretinde olduğu gibi arttırılmalıdır.  Sektörün bir bütün halinde hareket etmesi kaçınılmazdır. Ülkemizin önemli tarımsal ihraç ürünlerinden olan fındığı özellikle çocuklarımıza yedirmeliyiz. Okullarımızda bu konuda çalışmalar, hazırlıklar yapılmalı" diye konuştu.

Meclis Başkanı Mehmet Cirav Vali Yücel Yavuz’a, Ticaret Borsasının işlevi ve yapısı ile fındık ürününün tarihsel gelişimi hakkında bilgiler sunarken, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu da fındık ürününün kalitesinin, veriminin iyileştirilmesi ile fındığın üretiminin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler