Trabzon Valisi Yücel Yavuz'dan gençlere milli nasihatler

Trabzon Valisi Yavuz: Geleceğimiz sizlersiniz.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz'dan gençlere milli nasihatler
Haber61 / Haber Servisi

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Gaziler Günü törenine katılan öğrencilerden vatana ve millete sahip çıkmalarını istedi. 

Vali Yavuz, öğrencilere günün anlam ve önemini şu sözlerle anlattı: “Buradaki büyüklerimiz şehadet etmek için, ülkemiz için savaşa gittiler ve onlara gazilik nasip oldu. Bunun her zaman farkında olalım. Bugün aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verilişinin de yıldönümü.  Bu vesileyle gazi olan yani harbe gittiğinde yara almasa bile harbe katılan büyüklerimize gazi diyoruz. Terörle mücadele ederken yaralanana asker ağabeyleriniz, polis ağabeyleriniz ve büyükleriniz de gazi statüsünde oluyor. Bunun farkında olalım ve aklımızdan hiçbir zaman çıkarmayalım. 

Bildiğiniz gibi 15 Temmuz günü bir darbe girişimi oldu. Ülke olarak çok büyük sıkıntı yaşadık ve büyük tehlike atlattık. İnşallah bunu millet olarak sizler sayesinde ülkemizin her bir ferdi sayesinde bunun unutulmaması anlamında ilk haftadaki ders programlarınızda bunlar anlatılacak. Derslerde öğreneceklerinizi akılınızdan çıkarmayın. Gaziler günü, 18 Mart, 29 Ekim, 23 Nisan, 30 Ağustos gibi tarihlerin hepsi birer milli gündür, milli duruşumuzdur. Bunu çok önemsiyoruz. Sizler de bir vesile bunu tekrar aklınızda bir daha yeşertiyor ve daha canlı hale getiriyorsunuz. Türkiye’miz üzerinde neler oynandığını, ne tür planlar yapıldığını gördünüz. Sizler bunları anlayacak seviyede çocuklarımız, gençlerimizsiniz. Basını ve sosyal medyayı takip edin. En önemli husus sizlersiniz, geleceğimiz sizlere emanet. Yeni öğretim yılınız hayırlı olsun. Çok başarılı olun." 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber