Trabzon Valisi seferberlik istedi

Suriye'de Türkmen dağlarında yaşam mücadelesi veren Bayır-Bucak Türkmenlerine Türk Kızılay'ı yardım eli uzattı.   Trabzon Valiliği'nin öncülüğünde, Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerinin desteğiyle ve Türk Kızılay'ı Trabzon Şubesinin hayırseverlerle sürd

Trabzon Valisi seferberlik istedi
Suriye'de Türkmen dağlarında yaşam mücadelesi veren Bayır-Bucak Türkmenlerine Türk Kızılay'ı yardım eli uzattı.
 
Trabzon Valiliği'nin öncülüğünde, Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerinin desteğiyle ve Türk Kızılay'ı Trabzon Şubesinin hayırseverlerle sürdürdüğü çalışmalar kapsamında toplanan yaklaşık 18 ton gıda yardımını Suriye'ye gönderilmek üzere yola çıkarıldı.
 
Suriye'deki Türkmen aileler için toplanan bir tır dolusu gıda yardımının sınırın diğer tarafındaki Bayır-Bucak Türkmenlerine teslim edileceğini ifade eden Trabzon Valisi A. Celil Öz, "Türk milletinin ve Trabzon halkının yardımseverliği ve sahiplenme duygusu burada bir kez daha ortaya çıkıyor. Ülke olarak zor bir coğrafyadayız. Özellikle İslam dünyasında ve Ortadoğu coğrafyasında farklı ülkelerin menfaatleri dolayısıyla maalesef insanlar mazlum ve mülteci durumda. Bu insanlara Türkiye Cumhuriyeti devleti, milletiyle kucak açarak her türlü yardımı yapıyor.
 
Bu bölgede barış olsun diye devletimiz  bütün uluslar arası kurumlar ve kuruluşlarla çalışıyor. Mazlum insanlara yardım elini her geçen gün uzatıyoruz. Ülkemizde 2,5 milyona yakın Suriyeli mazluma kucak açtık. Suriye'de maalesef bütün dünyanın gözü önünde büyük devletlerin de müdahil olduğu Bayır-Bucak Türkmenlerine zulüm ediliyor. Bu zulmün sona erdirilmesi için milletçe gayret gösteriyoruz. Bu yardımlar konusunda ciddi bir duyarlılık var. Bu insanların ihtiyaçlarının karşılanması konusunda büyük bir seferberlik var. Bütün milletimizle beraber Trabzon halkı da buna büyük destek veriyor. Trabzon olarak bir kampanya başlattık. Ayni ve nakdi yardım konusunda milletimizi seferberliğe bekliyoruz. Akan kanın durması, gözyaşlarının sona ermesini diliyor, bu kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı  Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Burada bir Trabzon birlikteliği görüyoruz. Büyükşehir belediyesi olarak orada yardıma muhtaç olan tüm mazlum milletleri kollamaya, korumaya devam edeceğiz. Bayır-Bucak Türkmenlerinin her zaman yanında olacağız" şeklinde konuştu.
 
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Çok anlamlı bir kampanya. Millet olarak dayanışma geleneğimizin bir örneğini gösteriyoruz. Ortahisar belediyesi olarak bu kampanyaya katılmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Her zaman oradaki soydaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Kızılay Şube Başkanı Fuat Adıgüzel, "Türk Kızılayı ve devletimiz mazlum milletlerin her zaman yanında yer almıştır. Bayır-Bucak Türkmenlerine bir tır dolusu gıda gönderiyoruz. Amacımız oradaki insanların sıkıntılarını bir nebze olsun gidermektir" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler