Trabzon'un beklediği proje için önemli adım

Trabzon'un beklediği hafif raylı sistem ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Trabzon'un beklediği proje için önemli adım
Trabzon’un uzun yıllardan beri beklediği Hafif Raylı Sistem için önemli bir adım atıldı.

Trafik sorununun tek ve kaçınılmaz çözümü olarak görülen hafif raylı sistem Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelirken güzergah ve depo yerlerine ilişkin müzakere görüşülerek oy birliğine ile kabul edildi.

İLK ETAP GÜZERGÂHI BELLİ OLDU

Meclis gündemine gelen hafif raylı sistemin ilk etapta yapılması planlanan güzergâhının Akçaabat – Kaşüstü arasında olacağı belirtildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, proje ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını belirtti.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU TARİH VERDİ

Başkan Gümrükçüoğlu, “Raylı sistemin birinci adımı dünkü Meclis toplantımızda atıldı. Bugünde konuyla ilgili önemli bir karara imza attık. Bu kararımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunacağız. Proje ihalesini bu yıl sonuna kadar yaptıktan sonra önümüzdeki yılın ortasında projeyi elimize almayı planlıyoruz. Sonrasında yapımına başladığımızda raylı sistemi bakalım 2019’a yetiştirebilir miyiz?” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler