Trabzon trafiğinde yeni dönem: 9 KM'lik EDS hattı geliyor

Trabzon’da trafik sıkışıklığını önlemek için 9 KM’lik EDS hattı yapılacak.

Trabzon trafiğinde yeni dönem: 9 KM'lik EDS hattı geliyor
 Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da hayata geçirilmesi planlanan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)’nin son aşamaya geldiği bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaptığı açıklamada 9 KM’lik bir EDS hattının Kahramanmaraş Caddesi dahil olarak çok kısa zamanda uygulamaya başlanacağını belirtti.

Başkan Gümrükçüoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bütün bunların yanından bütün dünya şehirlerinde alınan kararlar var. Bugün Londra’ya girelim beraber, merkezine giremezsiniz. Girdiniz mi, arabanız her giriş çıkışta 15 sterlin yazar. O can acıtıcı ücretten dolayı 3 defa girip çıkmazsınız. Pekin’e gidersiniz. Pekin Plakalı araçların dışındakiler belirli günlerde girer. Trabzon bu ölçekte bir şehir değil. Ancak bazı kontrolleri zaman getirebilecektir. Şehrin içinde EDS denilen sistemin son yazışmaları bitmiştir. 9 kilometrelik hat boyunca EDS kontrolü devreye girecektir. Maraş Caddesi bunların arasındadır. Maraş Caddesinde trafik tıkanıklığı yoktur, trafik yönetim bozukluğu vardır. Biz orada minibüslere 1 tane veya 2 tane duracak dedik. Arkadan bir tane geldi mi öndeki kalkacak. Bunu yapmayan minibüs cezayı görecek. EDS ile birlikte bu tam dakik uygulanacak. Buna rağmen uyumsuzluk devam ederse minibüs duraklarının orada olup olmaması tartışılır. Asıl tıkanıklığa sebep olanlar ise sağda solda park eden araçlardır. Araç sahiplerinin bu kültürü edinmesi lazım.” dedi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler