Trabzon Ticaret Borsası’ndan Ziraat Odaları’na Tepki

Türkiye Ziraat Odaları Birliği yönetim kurulu üyeleri ve fındık üreticilerinin geçtiğimiz hafta içinde Arsin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki İtalyan Ferrero firmasına ait fındık fabrikası önüne siyah çelenk bırakarak fındığın fiyatının 10 liranın altına düş

Trabzon Ticaret Borsası’ndan Ziraat Odaları’na Tepki

Türkiye Ziraat Odaları Birliği yönetim kurulu üyeleri ve fındık üreticilerinin geçtiğimiz hafta içinde Arsin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki İtalyan Ferrero firmasına ait fındık fabrikası önüne siyah çelenk bırakarak fındığın fiyatının 10 liranın altına düşmesini protesto etmesine Trabzon Ticaret Borsası'ndan tepki geldi.

Konuyla ilgili Trabzon Ticaret Borsası'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2009'dan itibaren uygulamaya konulan ve arz-talebe göre şekillenen fındık piyasasında, son günlerde yalan ve yanlış beyanlarla üretici yanıltılarak beklentiye itildiği kaydedildi. Açıklamada "Fındıktan üreticilerin zarar etmesine sebep olanlar, kendileri yerine suç icat etmenin ve suçlu aramanın peşine düşmüşlerdir. Sezona 13-14 lira seviyesinde fiyatlarla başlayan fındık piyasasında, üreticileri "yok 15, olmadı 20 liraya çıkacak" şeklindeki beyanlarla beklentiye sokanlar, rekoltenin geçen yıla göre daha fazla olduğu gerçeğini bir kenara koydukları için söylemlerinin altında kalmışlardır. Dahası fındık fiyatının da düşmesine neden olmuşlardır. Oysa üretimde verim ve kaliteyi arttırmak için çaba göstermesi gerekenler, ellerine aldıkları siyah çelenk ile kendi açıklamalarında da belirttikleri gibi Türkiye'ye yılda 2.8 milyar dolar döviz kazandıran firmalar arasında yer alan ve binlerce işçi çalıştırıp istihdama katkı sağlayan Ferrero'nun kapısını da tepki için değil, teşekkür için gelmeliydiler. Böyle bir kuruluşun önünde protesto eylemi yaparken, "...borsalarda Ziraat Odaları'nın yanındadır" diyenlerin bu yanlışlarının yanında Trabzon Ticaret Borsası olarak hiç olmadık, olmayacağız da…Trabzon Ticaret Borsası olarak, Ziraat Odaları'nın unuttuğu üreticilerimizle verim ve kaliteyi arttırmaktan tutun da, fındığının hak ettiği değeri elde etmesi için her türlü çabayı gösterdiğimiz ortadadır. Bu herkes tarafından da bilinmektedir. Bu vesile ile sektörün tüm argümanlarının fındığı bir bütün olarak kabul edip birlikte hareket etmelerini istiyoruz. Özellikle de üreticileri yanlış ve yalan beyanlarla beklentiye itenlerinde bu davranışlarından vazgeçmelerini bekliyoruz" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler