Trabzon polisi çözdü. Bu kadarına da pes...

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’de dolandırıcılar yöntem değiştirdiği ortaya çıktı. Haber61.Net’in ilk olarak ulaştığı yöntemi sizde okuyunca şok olacaksınız. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekiplerine son zamanlarda gelen ihbarları d

Trabzon polisi çözdü. Bu kadarına da pes...

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’de dolandırıcılar yöntem değiştirdiği ortaya çıktı. Haber61.Net’in ilk olarak ulaştığı yöntemi sizde okuyunca şok olacaksınız. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekiplerine son zamanlarda gelen ihbarları değerlendirdi. Polislere gelen ihbarlarda, ‘ dolandırıcılar bizi bankalara ait müşteri numaralarından arıyorlar.”ifadelerine yer verdi.

ÇEK CUMHURİYETİ ÜZERİNDEN DOLANDIRIYOR

Bu şekil ihbarın artması üzerine Trabzon Polisi, banka müdürleri ile bir araya gelerek konu hakkında bilgi aldı. Yapılan çalışmalar sonrasında dolandırıcıların Çek Cumhuriyeti üzerinden sanal ortamda arama yaptığı ve bu aramaları yaparken istedikleri telefon numaralarını kullandıkları ortaya çıktı. Haber61’in edindiği bilgiye göre; Banka müdürleri ile görüşen polis ekipleri soruşturmayı biraz daha derinleştirdiğinde gerçek ortaya çıktı.

İSTEDİKLERİ TELEFON NUMARALARINI KULLANIYORLAR

Dolandırıcıların 5 dolar karşılığında Çek Cumhuriyeti üzerinden yayın yapan internet sağlayıcısı ile  GSM telefon hattına üye olarak her aramaya 1 dolar veriyor. Bu aramalar sırasında istedikleri numarayı kullana biliyorlar. Dolandırıcılar bu yöntem ile birlikte 155, savcılık ve banka müşteri numaralarını kullanarak vatandaşların paralarını hiç ediyor. Suçlular bazen hedefinde ki kişilerin aile fertlerinin numaralarına kullanıyor.

Haber:Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber