Trabzon Milletvekili Salih Cora TBMM'de fetih konuşması yaptı

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon'un fethedilişinin 555. yıldönümü nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuştu.

Trabzon Milletvekili Salih Cora TBMM'de fetih konuşması yaptı
Trabzon'un fethedilişinin 555. yıldönümü Trabzon'da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlanırken, AK Parti Trabzon Millletvekili Salih Cora da TBMM'de yaptığı konuşmayla Trabzon'un fethedilişini kutladı. 

AK Partili Cora, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak Trabzon'u fetheden Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet'in fetihle ilgili sözlerini anımsatarak şunları söyledi: "Fatih Sultan Mehmet'in, “Trabzon'un fethi tamamlanmadan İstanbul'un fethi tamamlanmış sayılmaz” sözleri aslında Trabzon'un jeopolitik ve jeostratejik öneminin bir ifadesidir. Bu ifadeyle Bizans'ın son kalıntısı Anadolu'dan temizlenmiş, Karadeniz'in bir Türk gölü hedefinde önemli bir adım atılmış ve Bizans'ı diriltme hülyası da son bulmuştur. Fatih Sultan Mehmet, “Bu taraflara gelişte maksat yalnızca kale kazanmak değildir. Buraları Müslümanlara vatan yapmak aynı zamanda Allah'ın rızasını kazanmak ve cihat sevabını kazanmak içindir” sözleriyle Trabzon'un fethinin İslamiyet için önemli bir vecibe olarak gördüğünü vurgulamıştır. Bu vesileyle Trabzon'un fethinin 555. yıldönümünü kutluyor, şanlı ecdadımızı minnet ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler