Trabzon medyasına ‘darbe’ tartışması ve şok iddialar

Karadeniz Gazetesi Murat Taşkın ve Mollamehmetoğlu’nun yazılarını neden yayınlanmadı?

Trabzon medyasına ‘darbe’ tartışması ve şok iddialar
Haber61/Haber Servisi - Yorum - Haber Levent Ustabaşı - Günebakış Gazetesi sahibi Ali Öztürk’ün cemaat-iktidar ilişkisi ve son günlerde yaşanan operasyonlara atıfta bulunularak eleştiriler yapan Karadeniz Gazetesi yazarları Murat Taşkın ve Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu’nu ‘darbe aklayıcılar’ olarak nitelendirmesi medyada adeta bomba etkisi yarattı. 

YAZILARI ENGELLENDİ Mİ?

Ali Öztürk’e tepkiler yağarken Murat Taşkın ve Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu’ndan Karadeniz Gazetesi’ndeki köşelerinden Ali Öztürk’e cevap vermesi beklendi. Ama nedense bugün hiç birşey yayınlanmadı. Taşkın ve Mollamehmetoğlu’nun Ali Öztürk’e karşı yazdıkları yazılarına yönetimin el koyduğu ve yayınlatmadığı ileri sürülüyor. Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu yazının yayınlanmadığını doğruladı. 

BANA İFTİRA ATTI

Karadeniz Gazetesi’ne gönderdiği yazısının yayınlanmadığını doğrulayan Mollamehmetoğlu sorularımıza şöyle cevap verdi;

“Hayatımın her dönemi darbeci ve cemaatlerle mücadeleyle geçti. Onlara karşı kitaplarım, makalelerim var. 

Fettullah Gülen cemaatiyle özellikle mücadele ettim. Bana bu iftirayı yapıp toplumun önüne atmak akıl işi değildir.  Bu arkadaşımız intikam hissi duyuyor.

Trabzon’un 3 Gazeteciler Cemiyeti başkanını hedef almıştır. Bu intikam hissidir. Bu cemiyetimize de saldırıdır. 

Kendisini kınıyorum. Beni tanıyan tanır, kendimi kanıtlamaya gerek yok. Beni eleştirdiği ve bana ‘darbe aklayıcı’ dediği o yazımda hükümetin ve Erdoğan yönetiminin ülkemizde cemaatin bu kadar büyümesindeki sorumluluğu sorguladım bu duruma sebep olanlar da hesap vermeli darbeciler cezalandırılırken dedim.” 

MURAT TAŞKIN DA DOĞRULADI “YAZIM YAYINLANMADI”

Murat Taşkın da Haber61’e konuştu.

Taşkın Ali Öztürk’ün yazdıklarına karşı cevaben bir yazı kaleme aldığını fakat bu yazıyı Karadeniz Gazetesi’nin yayınlamadığını bir gerekçe de sunmadıklarını söyledi.

Ne gibi bir karar alacaksınız? sorusuna ise Taşkın, “Henüz birşey düşünmedim. Şu anda gerekçe nedir onu bekliyorum. Şu anlık birşey söylemek istemiyorum” dedi.

Karadeniz Gazetesi Murat Taşkın ve Mollamehmetoğlu’nun yazılarını yayınlamama gerekçesini nasıl açıklayacağı ise merak konusu oldu.

SÜLEYMAN SOYLU ALİ ÖZTÜRK’Ü KORUYOR MU?

Karadeniz Gazetesi yönetimin Taşkın ve Mollamehmetoğlu’nun köşelerini yayınlamamaları sonrası farklı iddialar ortaya atıldı. Kulislerden gelen bilgilere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun etkisinin bulunduğu bu etkinin nedeninin de Değirmendere’de Tek-Art Medya merkezinin 2 katına bakanlığın Alo 170 hattının kurulmasından dolayı geldiği belirtildi.  

Bu hattın Trabzon Bölge merkezi olarak Karadeniz Gazetesi sahibi Mehmet Ali Yılmaz’ın sahibi olduğu Değirmendere’deki TEK ART binasının 2 katının kiralandığı, bu kiralamayla gelen desteğin ve hatırın Bakan Süleyman Soylu’ya çok yakın olan müsteşar Mazhar Yıldırımhan’ın sağladığı, bu nedenle Karadeniz Gazetesi’nde söz sahibi olduğu ve bazen yayın politikasına müdahale ettiği ileri sürülüyor.

Mazhar Yıldırımhan ile Ali Öztürk’ün çok yakın olduğu ve bu nedenle Bakan Soylu’nun ismini kullanarak Trabzon’daki dizayn işlemlerini gerçekleştirdikleri buna medyanın da eklendiği ifade edildi.

Mazhar Yıldırımhan ve Ali Öztürk’ün işbirliğini ileri seviyeye taşıdığı Yıldırımhan’ın medyadaki hamleleri yapmak için Öztürk’e danıştığı öne sürülüyor.

Trabzon medyası bunları tartışırken Müsteşar Mazhar Yıldırımhan bu iddiaları kabul etmedi. Öte yandan Trabzon medyasında ki ‘darbe’ ve ‘paralel’ kavgasında TGC tarafını belli etti ve Ali Öztürk’ü, “Meslektaşlarını hedef göstermekle” suçladı. 

NEDENİ O MANŞETLER Mİ?

Diğer taraftandan ikinci bir iddia da tartışma konusu oldu. Bir kaç ay önce Karadeniz Gazetesi Ali Öztürk’ü Fetullah Gülen Cemaatine yakın olduğunu iddia ederek manşetine taşımıştı. Öztürk de buna Günebakış Gazetesi’ndeki köşesinde cevap vermiş ve ağır bir şekilde eleştirmişti. Bu yüzden Karadeniz Gazetesi ile Ali Öztürk’ün mahkemelik olduğu ve Taşkın ile  Mollamehmetoğlu’nun Ali Öztürk’e verdikleri cevap yazılarının bu nedenle yayınlanmadığı ileri sürüldü. 

ALİ ÖZTÜRK İDDİALARA CEVAP VERDİ

Konuyla ilgili Haber61’in sorularını yanıtlayan Ali Öztürk, “Dedikodularla işim yok, ahlaksız şeyler bunlar. İddialar yalan. O zaman gidip Mehmet Ali Yılmaz’ı arasınlar sorsunlar neden yazıları yayınlanmadı diye. Ben Karadeniz Gazetesi’yle hiçbir şekilde bir bağım yok aslada olmadı zaten onlarla mahkemeliğim” dedi.

Neden Ergun Ata, Murat Taşkın, Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu’nu ‘darbe aklayıcılar’ diye nitelediğini de yorumlayan Öztürk, “ Darbe aklayıcılar olduklarını yazmamın sebebi 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yazdıkları yazılardır. Ben yazımda yazılarına yer verdim. 

Darbe tehditi devam ederken demokrat bir gazeteci bunları yazamaz dedim.  Onların yazdıklarını da aldım ama darbeci demedim
FETÖ’cuda demedim. Bunları yazmak bu süreçte darbe aklayıcılığıdır dedim.

Mollamehmetoğlu yazısında Erdoğan’a oy veren yüzde 50’yi darbe yapmakla suçladı.  İkinci darbeyi bu ülkeye FETÖ yaptı dedi. Tayyip de yargılanmalıdır dedi. Bu darbe aklayıcılığıdır. Murat Taştın al birini vur ötekine dedi. Bu da darbe aklayıcılığıdır.

Ergun Ata üstü kapalı ‘göreceksiniz’ diyor.
 
Hakkındaki iddialarla ilgili Öztürk, “Ben Karadeniz Gazetesi’ne birşey demedim. Gitsinler Karadeniz Gazetesi’ne sorsunlar. Desinler ki siz yazıları yer kiraladığınız için mi yayınlamıyorsunuz? Bu soruların iddiaların muhatabı ben değilim” diyerek yanıtladı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarından ve cemiyetten intikam alıyor iddialarına Ali Öztürk, “Cemiyetin üç başkanı değil 5 başkanı da olabilirdi. Ben yazılanlara bakıyorum. Buna başkan falan diye bakmıyorum. Yazımda onlara neden ‘darbe aklayıcıları’ dediğimi yazdıkları yazıları vererek örnek göstererek belirttim. Ha böyle bir gelenekleri de varsa benim sorunum değil. Ortada olan yazılar var. Alsınlar koysunlar önlerine herhangi bir vatandaş okusun bunları bunlar normal yazılardır desin sorun yok. “ şeklinde konuştu.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin sizi kınamasına ne diyorsunuz? sorusuna Öztürk, “Bana göre cemiyeti gayri meşrudur. Olağanüstü kongre ilan etmiş antidemokratik bir şekilde o koltukta duranlardır. Onları oraya getirenleri savunma anlamında açıklamadır. Al birini vur ötekine. Onlar beni kınadı diye onlar haklı değildir. Onlar önce okuduklarını anlasınlar. Bu süreçte bu yazıları yazmak darbeyi meşrulaştırmak anlamına gelmektedir” dedi.

ALİ ÖZTÜRK’TEN ŞOK İDDİA ‘TGC’DE FETULLAHÇI ÜYELER VAR ONLARI ÜYELİKTEN ATSIN”

Ali Öztürk bir de iddiada bulunarak TGC’de Fetullahçı üyeler olduğunu öne sürdü. Öztürk şunları söyledi;

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin beni kınaması hiçbir anlam ifade etmez. Bana göre bu cemiyet zaten gayri meşrudur yani antidemokratik bir yönetimdir.
Bunun içindir ki olağanüstü kongre kararı aldılar. 

Benim Darbe aklayıcısı olarak nitelendirdiğim isimlerin getirdiği bir yönetim.

Emir verdiler kınama yayınlıyor. Önce o darbe aklayıcıların yazılarını okusunlar. O yazılar ortada dururken cemiyetin kınaması bir utanç vesikasıdır.

Gazeteciler Cemiyeti Günebakışı kınayacağına mevcut darbeyi bile savunan Fetullahçı üyelerini üyelikten atsın.

Onlara prim verenleri üyelikten çıkarsın. Demokrasiyi savunmak budur.

Yoksa benim meşru görmediğim bir yönetimin beni kınaması hiçbir anlam ifade etmiyor.

MAZHAR YILDIRIMHAN NE DEDİ

Son olarak Mazhar Yıldırım da Haber61’in sorularını yanıtladı. İddialara, “Benim bunlardan haberim bile yok. Bu kiralama işini de biz ihaleye verdik. bu hattın hizmetini. Bu ihale sonucu firma bize burada hizmeti daha iyi verebiliriz dedi. Nasılsa onlar verecek kirasını biz buna karışamayız biz verdikleri hizmete bakarız. Beni böyle şeyleri kimse alet etmesin. Bunlar dedikodudur aslı astarı yoktur. Medyada yaşananları da sizden duyuyorum” dedi.

ALİ ÖZTÜRK TEKİN ATAY’I DESTEKLEMİŞTİ O DA KINAMAYA İMZA ATTI

Ayrıca Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Ali Öztürk’ü ortak kararla kınadı. Bu ortak kararda Yusuf Turgut’un muhalifi Tekin Atay’ın da imzası olması dikkat çekti. Ali Öztürk son seçimlerde Tekin Atay’ı desteklemiş seçim sonuçları açıklandıktan sonra Öztürk, “Atay Tugut’tan fazla oy aldı başkan olmalıdır” demişti.





HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber