Trabzon ile dünya ulaşımı arasında 180 KM

Trabzon’un önemli isminden Demiryolu açıklaması…

Trabzon ile dünya ulaşımı arasında 180 KM
Trabzon’un her yönü ile kalkınmasında en önemli ayaklardan biri olacağında herkesin hemfikir olduğu ve her dönem bir an önce hayata geçirilmesi noktasında aciliyetine vurgu yapılan demiryolu gündemdeki yerini koruyor.

Haber61 TV’de ‘Trabzon Gündeminin Şifreleri’ programına katılan Trabzon kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, demiryolu ile ilgili fırsatın halen devam ettiğini belirterek, dünyanın ulaşım ağının 180 kilometre güneyden geçtiğini ve bu ağa bağlanarak Trabzon’un dünyaya bağlanacağını ifade etti.

Yaylalı, “Demiryoluna yolcu taşımacılığı olarak bakmıyoruz biz. Yolcu taşımacılığı olarak da bakmamak lazım. Aslolan yük taşımacılığıdır. Demiryolu ile hala fırsat önümüzde. Dünyanın ulaşım ağı 180 kilometre güneyimizden geçiyor ve biz bu ulaşım ağına bağlanalım istiyoruz. Yolcu taşımacılığı açısından değil, yük taşımacılığı açısından. Erzincan üzerinden geçiyoruz biz. O hat şuanda tamam. Erzincan’a bağlanıp dünyaya bağlanacağız. Derdimiz bu. Erzincan Demiryolu bütün aksları birbirine bağlıyor.” dedi.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler