Trabzon iki mahallede kuduz şüphesi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar İlçesi Hızırbey mahallesinde Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün asmış olduğu tabela mahalle sakinlerini tedirgin ederken muhtarın yaptığı açıklama yüreklere su serpti. Mahallenin çeşitli sokağına sarı tabel

Trabzon iki mahallede kuduz şüphesi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar İlçesi Hızırbey mahallesinde Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün asmış olduğu tabela mahalle sakinlerini tedirgin ederken muhtarın yaptığı açıklama yüreklere su serpti. Mahallenin çeşitli sokağına sarı tabela uyarı levhası asan yetkililer, ‘Kuduz Risk Bölgesi’ yazarak mahalleyi riskli alan ilan etti.

MİSAFİRLİĞE KÖPEĞİ İLE GELİNCE

Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; Pazarkapı Mahallesinde yaşayan vatandaş Hızırbey mahallesinde yaşayan akrabalarının yanına evde beslediği köpek ile birlikte geldi. Hayvan misafirlik sırasında hayatını kaybetti. Hayvanın cansız bedeni, Tarım İl Müdürlüğüne getirildi. Burada yapılan incelemelerde köpeğin ‘kuduz’ olduğu ortaya çıktı.

‘KÖPEĞE DOKUNAN BİZE GELSİN’

Bu durum üzerine Hayvan Sağlığı görevlileri hem Pazarkapı Mahallesinde hem de Hzırıbey mahallesinde karantina uygulaması yaptı. Köpeğe temas eden kişilere kuduz aşısı yapıldığı öğrenildi. İki mahalle muhtarı olayla alakalı bilgilendirilirken ölen köpeğe dokunan kişilerin kendilerine müracaat etmelerini istediler.

HIZIRBEY MUHTARI KONUŞTU

Konu ile alakalı Haber61.Net’e konuşan Hızırbey Mahallesi Muhtarı Zühtü Şen, “ Endişe edilecek durum yok. Pazarkapı Mahallesinde oturan bir vatandaş, bizim semtte geldi. Bu sırada da köpek öldü. Sonrasında kuduz olduğu anlaşılan köpek için her iki mahallede karantina uygulandı.”dedi.

“KÖPEK GALİBA FAREYİ ISIRDI”

Tarım İl Müdürlüğünün tüm gerekenleri yaptığını belirten Şen, “Tahliller yapıldı. Bu nedenle önlem amaçlı mahallemizde de bu tabelalar asıldı. Nedeni ise, bu köpeğe temas edenleri uyarmak içindi. Bizler vatandaşımız bilgilendirdik. Devlet gerekli her şeyi yaptı. Galiba köpek bir fareyi ısırmış ondan kuduz olmuş deniyor.”ifadelerine yer verdi.

Haber : Şükrü Üçüncü

hizirbey-mahallesi-muhtari-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler