Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesinde son durum: İşte detaylı güzergah

Trabzon’da yapılması planlanan Hafif Raylı Sistem projesi ile ilgili olarak Başkan Gümrükçüoğlu açıklamalarda bulundu.

Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesinde son durum: İşte detaylı güzergah
Haber61 - Haber Servisi - Trabzon’a uzun zamandan beri yapılması tartışma konusu olan ve geçtiğimiz günlerde proje için çalışmaların başladığı müjdesi verilen Hafif Raylı Sistem ile ilgili olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde proje ile ilgili olarak detaylı bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu bu hafta içinde proje yapım ihalesine çıkılacağını belirtti.

Gümrükçüoğlu, “Bu hafta itibari ile nihai kararları verilip proje ihalesine çıkılacak. Akyazı’daki istasyon bölgesinden başlayacak. Sahilden itfaiye kavşağına kadar gelip Atapark’a çıkacak. Atapark’tan yine Akyazı istikametinden gelip Yavuz Selim Bulvarı’na girip, Yavuz selim Bulvarı boyunca devam edip, Atapark kavşağında diğer hatla buluşup yoluna devam edecek. Trabzon Evi’nin yanından Arafilboyu - Esentepe istikametinden devam edip, Değirmendere’den geçip Havaalanında Üniversitenin alt çıkış kapısı ile buluşacaktır. Bu bizim uygulamasını planladığımız kısmıdır. Ancak Proje hazırlanırken Akçaabat’tan Yomra’ya kadar olan kısım hazırlanacaktır. Bu hatta bir ilave vardır. Atatürk alanından sadece tek batıya doğru gidiş hattı olarak, geliş hattı yok. Kahramanmaraş Caddesi boyunca hafif raylı sistem projesi gerçekleştirilecektir. Projesinin hazırlanma sürecinden sonra Akyazı ile Üniversitenin Havaalanı mevkilisindeki kapısına kadar olan ilk adımını atmayı planlıyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler