"Trabzon, fındık ticaretinde söz sahibi"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, fındığa olan talebin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, tüketim talebini karşılamak için verim ve kaliteye öncelik tanıyan projelere azami desteği vereceklerini söyledi.   Vali Öz, Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret ede

"Trabzon, fındık ticaretinde söz sahibi"
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, fındığa olan talebin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, tüketim talebini karşılamak için verim ve kaliteye öncelik tanıyan projelere azami desteği vereceklerini söyledi.
 
Vali Öz, Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu’ndan borsanın çalışmaları ve özellikle de 2013’de uygulanmaya başlanan “Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi” ile ilgili bilgiler aldı.
 
Şükrü Güngör Köleoğlu’nun; “2 yıl yaşlı bahçeler sökülerek yeniden tekli ve ikili dikimine ağırlık verdik. Bu bahçeler 3-4 yıl sonra ürün vermeye başlayacak. Bu yıl ise yüzde 30 verim artışı sağlayan tekniğine uygun ve bilinçli budamaya öncelik vereceğiz. Bunun için Tarım İl Müdürlüğü ile 10 ilçemizde toplam 200 üreticimizin katılacağı budama kursu açacağız. Kursa katılanlara sertifikalarının yanı sıra gerekli budama araç-gereçlerini vereceğiz” şeklindeki açıklamalarından sonra konuşan Vali Öz, şunları söyledi:
 
borsa-1.jpg
 
“Dünya fındık tüketiminin artmasını iyi değerlendirmeliyiz. Bunun için verim ve kaliteye önem vererek üretimi arttırmalıyız. Trabzon, fındık ticaretinde söz sahibi. Üretiminde de olmalı. Borsanın fındık sektöründeki çalışmalarını takdirle izlemekle kalmıyor, Tarım İl Müdürlüğümüz vasıtasıyla birlikte çalışmalar yapıyoruz. Devlet olarak verim ve kalitenin arttırılması için azami desteği veriyoruz, vermeyi de sürdüreceğiz.”
 
borsa-2-001.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber