Trabzon Dünya arenasında

Trabzon paten kulübü Dünya şampiyonasında yarışacak.

Trabzon Dünya arenasında

Alanya Belediyesi ve Dünya Paten Federasyonu tarafından düzenlenen, Trabzon Paten Kulübü’nün de katıldığı Uluslararası Paten ve Futins (patenle oynanan futbol) Koçluğu ve Hakemliği Semineri sona erdi. 

Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde Dünya Paten Federasyonu Başkanı Arash Salman Pour ve Dünya Paten Şampiyonu Anthony Avella eğitim verdi. 3 gün süren seminere 15 farklı ülkeden 100'den fazla katılımcı konuk oldu. Başkanlar arası yapılan görüşmenin olumlu sonuçlanmasıyla birlikte Trabzon Paten Kulübü, Paten ve Futins Dünya Şampiyonası’na katılım sağlamak için gerekli resmi başvuruyu yaptı. Başvurusu kabul edilen Trabzon Paten Kulübü dünyadan 64 ülkenin yer alacağı organizasyonda mücadele etmeye kabul edildi.

100'ün üzerinde katılımcının olduğu seminerde konuşma yapan Paten Kulübü Başkanı Hasan Adanur, Trabzon’da az sayıda kişiyle yola çıkarak ilk resmi kulübü kurduklarını vurguladı. Adanur, "Bu kulübü kurmak istememizdeki amaç patenle kaymak isteyenlerin imkan ve olanaklarını artırmaktı. Bunun için bu spora merakı olan insanlarla tanışmak istedik. Ayrıca Trabzon şehri futbola her zaman ayrı bir önem vermiştir. Bu organizasyon da futbolla ilgili olduğu için ilgimizi çekti. Dünya Şampiyonası'nda Trabzon’un her türlü sporda ne kadar başarılı olabileceğini göstermek istiyoruz. Ayrıca kulübümüz şu ana kadar yapılan başvurular içerisinde Trabzon’u ve Türkiye’yi temsil eden tek Türk takımıdır. Bu turnuvada hedefimiz finalde oynamak. Trabzon’un sporsever iş adamlarından ve halkımızdan destek bekliyoruz” dedi.

ARASH’DAN MESAJ!

Dünya Paten Federasyon Başkanı Arash Salman Pour ise düzenledikleri seminerin Türkiye'de ilk olduğunu kaydederek, “Kasım ayında düzenlenecek olan organizasyonda yaklaşık 1000'in üzerinde sporcu katılımı olacak. Dünyanın yaklaşık 64 ülkesinden birçok yarışmacı buraya gelecek.” ifadelerini kullandı.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber