Trabzon'da yaz okulu başvuruları sürüyor

Trabzon'da yaz okulu başvuruları sürüyor
Trabzon'da ilk kez düzenlenen yaz okulunda başvuruların sürdüğü belirtildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği yaz okuluna başvurular devam ediyor. 

Büyükşehir Belediyesi’ne ait 5 ayrı merkezde yapılacak yaz okuluna öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. 8-14 yaş grubu öğrencilerin yararlanacağı ve yaklaşık bir buçuk ay sürecek yaz okulu kapsamında 16 branşta eğitim verilecek. 27 Haziran-12 Ağustos tarihleri arasında yürütülecek olan yaz okulu için kayıtlar 30 Haziran’da sona erecek.

Büyükşehir Belediyesi'nin yaz okuluna katılmak isteyen öğrenciler nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğrafla birlikte velilerinin nezaretinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi ve yaz okulu uygulamalarının yürütüleceği TRAMEK, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi, Kent Konağı Kurs Merkezi, Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi ile Erdoğdu Gençlik Merkezlerine kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yaz Okulunda, akademik branşlarda Kur’an-ı Kerim, değerler eğitimi, İngilizce, bilgisayar, hızlı okuma dersleri; kültür, sosyal ve sanat branşlarında ise drama, halk oyunları, resim, satranç, görsel sanatlar, origami, bağlama, keman, gitar, ney ve tiyatro dersleri verilecek.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Beş ayrı merkezde düzenleyeceğimiz yaz okulu ile çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, özgüvenlerini artırarak kişisel gelişimlerini desteklemeyi hedefledik. Sosyal belediyeciliğin gereklerinden biri olarak açtığımız bu yaz kurslarına 8-14 yaş grubu öğrencilerimizin ilgi göstereceğine inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler