Trabzon'da yaşlılar internet dünyasına adım attılar

Trabzon'da Huzurevi sakinleri Tablet bilgisayar kullandı ve internetle tanıştı.

Trabzon'da yaşlılar internet dünyasına adım attılar

Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'ndeki yaşlılar hayatlarında ilk kez tablet kullanarak internet ile tanıştılar. 

Tabletlerin bir firma tarafından kuruma bağışlandığını belirten Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sebahattin Kara, tabletler sayesinde yaşlıların boş vakitlerini daha iyi geçirmeye başladığını söyledi. Kara “Tabletler, bir firma tarafından kurumumuza bağışlandı. Tabletler sayesinde yaşlılarımızın internete girerek boş zamanlarını değerlendireceğini düşünüyoruz. İlk kez bu tabletler sayesinde internetle tanıştılar. Sevindiler. Şu an 5 adet dağıtıldı, yeni bağışlar olursa onları da yaşlılarımıza teslim edeceğiz” dedi.

Huzurevi sakinlerinden Turan Taşkan, tablet sayesinde müzik dinleyip oyun oynadığını belirterek “Bu uygulamayı çok güzel buluyorum. Gönderenlerden Allah razı olsun diyorum. Boş vakitlerimizi tablet sayesinde değerlendiriyoruz” diye konuştu.
Akif İskender de tableti kullanmayı öğrenmeye çalıştığını belirterek “Şu an tabletin nasıl kullanıldığını öğrenmeye çalışıyorum. Çok da eğlenceli oluyor. İnternet ile ilk kez burada tanıştım. Çok hoş” derken, 90 yaşındaki Güllü Keleş de hayatında ilk kez tablet bilgisayar kullandığını ifade ederek, “90 yaşındayım. Tabletle ilk kez tanıştım. Torunlarım bakardı ben hiç uğraşmazdım. Radyomda dini sohbetleri, Kuran-ı Kerim dinliyordum. Şimdi bu tabletle bunları yapacağım. Oyunlarla pek işim olmaz” açıklamasında bulundu.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber