Trabzon'da ümmetin renkleri bir arada oruç açtı

Trabzon'da Büyükşehir ve Ortahisar belediyeleri ortaklaşa iftar programı düzenledi.

Trabzon'da ümmetin renkleri bir arada oruç açtı

Trabzon'da Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği iftar programında ümmetin renkleri bir arada oruç açtı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesinin düzenlediği organizasyonla Trabzon’da eğitim gören 38 ülkeden öğrenciler ile yetimler, mülteciler ve Trabzonlular bir arada oruç açtı. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi Ümmetin renklerini bir araya getirdi. Olimpiyat Parkı’nda düzenlenen iftar programında Trabzon il genelindeki bin yetim ile birlikte, Trabzon’da eğitim gören 38 farklı ülkeden öğrenciler, mülteciler ve vatandaşlar bir arada oruç açmanın mutluluğunu yaşadı. Ayrıca Dünya Yetimler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan bin yetime Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Gecede katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ümmetin tüm renklerinin bir araya geldiği iftar programı ile Trabzon’dan dünyaya çok önemli bir mesaj verdiklerini belirterek “Burada bir büyük fark var. 38 ülkenin öğrenci temsilcileriyle, Trabzon halkıyla, Peygamber Efendimiz ‘Yetimleriniz sizin baş tacınızdır’ diye söylediği evlatlarımızla, onları bakanlarla, Afganistan’dan, Suriye’den, Irak’tan, zulüm gören topraklardan gelen Müslüman kardeşlerimizle birlikteyiz. İslam âleminin dayanışmasını Trabzon’umuzun Olimpiyat Parkı’ndan bütün dünyaya ilan etmiş oluyoruz. ‘İnanan inananın kardeşidir’ anlayışını bütün dünyaya tekrar ilan etmiş oluyoruz. Biz biriz, beraberiz, omuz omuza kol kolayız, ekmeğimizi paylaşır bölüşürüz. Yüreklerimiz her zaman bir ve beraber olmaya devam edecektir” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise konuşmasında “Ne mutlu bize ki huzur içerinde mübarek ayımızı idare ediyoruz ve bir sofrada iftar ediyoruz. Şu anda huzur içinde olmayan dünyanın değişik coğrafyalarında Müslüman kardeşlerimiz var. İnşallah bu mübarek Ramazan ayı hürmetine Cenab-ı Allah onları da huzura erdirsin. Bu organizasyon nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi arz ediyoruz ve Ramazan ayının hepimize hayırlı uğurlu olmasını niyaz ediyoruz” diye konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da Dünya Yetimler Günü’nde Trabzon’da ortaya çıkan bu görüntünün tüm dünyaya çok önemli bir mesaj olduğunu yineledi.
 


 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler