Trabzon'da partilerden ortak bildiri

Trabzon'da 4 parti ortak bir bildiri yayınladı.

Trabzon'da partilerden ortak bildiri
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bugün basın açıklaması yapan AK Parti, CHP, MHP ve SP İl Başkanları darbe girişimini yaptıkları ortak açıklama ile tepki gösterdi.

Ortak basın açıklamasına AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, CHP İl Başkanı Turgay Güngör, MHP İl Başkanı Nihat Birinci ve SP İl Başkanı Cevat Kurt katıldı. 

Ortak bildiriyi okuyan AK Parti İl Başkanı Haydar Revi “FETÖ mensupları tarafından yapılan darbe girişimine ilk andan itibaren desteklerini açık şekilde veren siyasi parti temsilcilerine ve kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bugün burada başkanlarımızla toplanma sebebimiz, milli irade ve demokrasi için bugün Trabzon tek yürek olacak. Ülkemize ve Dünya’ya 'Darbeye hayır' mesajını en yüksek seste verecektir. Ülkemizin bekası ve milletimizin geleceği için her zaman bu görüntüyü bu tabloyu muhafaza etmek ve gereken fedakarlığı yapmak bizlerin en büyük görevi olmalıdır. Darbe girişimine karşı şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Eline Türk bayrağı alan vatandaşımız sokakta buluştu, 'İrade benim, demokrasi benim, darbeye izin vermem' diyerek tarihe geçti. En iyi şekilde demokrasi nöbetlerine devam etmek ve darbe girişimine bulunan hainlere karşı devlet millet el ele gerekli adımları atıyoruz. Tankın gücü halkın gücünü yenemedi. Burada eğer basın açıklaması yapıyorsak, bu aziz milletin sayesindedir. İstisnasız her darbe kötüdür. Ancak siyasi tarihimizde hiç bir darbe girişimi 15 Temmuz'daki kadar kötü ve alçakça olmamıştır. Bir darbe ki halkına silah çekmiştir, bir darbe ki TBMM'yi gazi meclise bomba yağdırdı. Bugün beraber olmanın dayanışma içinde olmanın ne kadar önem arz ettiğini milletimiz biliyor. Hepimiz biliyoruz. Büyük sıkıntı yaşadık, büyük badire atlattık ama şimdi bunu ülkemiz, demokrasimiz ve geleceğimiz için bir fırsata çevireceğiz. Daha ilk andan itibaren 79 milyon birbirine kenetlendi. Bu duruşu muhafaza etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler