Trabzon'da önceden görev yapan savcı gözaltına alındı

Daha önce Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığında görev yapan fatih Genç İzmir'de gözaltına alındı.

Trabzon'da önceden görev yapan savcı gözaltına alındı
İzmir'de FETÖ operasyonları kapsamında gözlatına alınan savcı Fatih Genç'in Trabzon'da görev yaptığı öğrenidli.

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında HSYK tarafından açığa alınarak haklarında kovuşturma izni verilen savcılar Fatih Genç, Mehmet Yılmaz ve Mehmet Togay gözaltına alındı.

FETÖ soruşturması kapsamında 648 savcı ve hakimin HSYK tarafından dün açığa alınarak haklarında kovuşturma izni verilmesi üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte görev yapan bazı savcı ve hakimler hakkında gözaltı talimatı verdi.

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "silahlı FETÖ üyesi olduğu" suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı verilen savcılardan Fatih Genç'i evinde yakalayarak emniyete getirdi. Ekipler, İzmir Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Mehmet Yılmaz ve Mehmet Togay'ı da gözaltına alarak adliyedeki odalarında da arama yaptı.

İzmir'de bir dönem "özel yetkili" olarak görev yapan savcı Fatih Genç, FETÖ/PDY örgütünün yönlendirmesiyle bazı asker ve bürokratların tasfiyesi amacıyla kasıtlı usulsüzlükler yapılarak oluşturulduğu iddia edilen, "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" (İzmir'deki Askeri Casusluk) soruşturmasını açmış, içinde muvazzaf askerlerin de yer aldığı 357 sanık hakkında iddianame hazırlamıştı.

Genç, ayrıca, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın da yargılandığı ve beraat ettiği "nitelikli dolandırıcılık", ile "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk" gibi davalarla ilgili de soruşturmayı yürütmüştü. Bu davaların beraatle sonuçlanmasının ardından, soruşturmayı sürdürenler hakkında "sahte delil üreterek kumpas kurma" iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Genç'in, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığında görevli iken gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın da ifadesini aldığı, Rahip Santoro cinayeti soruşturmasında da görev yaptığı belirtildi.

HAKİM TOSUN TESLİM OLDU

Hakkında gözaltı kararı bulunan hakim Üzeyir Tosun İzmir Adliyesine gelerek teslim oldu.

Tosun, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler