Trabzon'da o yol bakım istiyor

"Yollar perişan, öğrencilerimiz, halkımız perişan."

Trabzon'da o yol bakım istiyor

Büyükşehir belediyesi yol ulaşım ağında yer alan Düzköy-Çalköy, Çeşmeler mahallesi yolundaki asfalt perişan bir durumda. 

CHP İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç ve Düzköy ilçe başkanı Sayın Ahmet Bekar’ın bölgede yaptığı incelemelerde, “10-15 kamyon asfalt ile onarım yapılması halinde yolun kullanılması mümkündür” dedi. 

Celal Akaç, bu çalışmalar yapılmaz ise kış dönemine girildiği bu aşamadaki yağışlar ile 8 km’lik bu bozuk asfalt yolun artık kullanılmasının mümkün olamayacağını, vatandaşların mağduriyet yaşayacağını, ifade etti. 

Celal Akaç, vatandaşların yaşamakta olduğu sorunun özellikle sağlık ve eğitim hizmetlerinin aksayacağına dikkat çekti.  

Gerek sağlık hizmetlerinin aksaması gerekse okul servislerinin tehlike arz eden bu yolda seyri nedeniyle olumsuzluk yaşanmasının muhtemel olduğunu söyleyen Akaç, ilgililerin bir an önce, kış şartları oluşmadan tedbir alması gerektiğini vurguladı.



OKULLAR AÇILDI, YOLLAR PERİŞAN…

Çalköy, Çeşmeler mahallesinde yıllar önce dökülen asfalta bakım yapılmayışı nedeniyle yöredeki aşırı yağmurlar sonucu yol kullanılamaz bir hal almıştır. Yaklaşık 8,0 km’lik bu yolun birçok yerinde oluşan derin çukurlar, yoldaki ulaşımın yapılmasına engel vaziyettedir. Okulların açıldığı bu aşamada, servis yapan şoförlerin, yöre halkının şikayetlerine konu olan bu yol, büyükşehir belediyesinin ilgisini beklemektedir. 

MAHALLELİ HİZMET BEKLİYOR

Mahalle sakinlerinden Selim Samast, okulların açıldığı bu dönemde ulaşımın aksadığını belirterek, Büyükşehir belediye yetkililerinden gerekli çalışmaları yapmaları konusunda bir yardım beklediklerini ve özellikle hasta nakli için gelen ambulansların bu yolda gitmesinin zor olacağını söyledi.

Celal Akaç, Büyükşehir belediyesi yol ağında olan bu yolun onarımı için gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasının mal ve can emniyetinin sağlanması bakımından zorunlu olduğunu, Büyükşehir Belediye başkanından bu konu hakkında gerekli çalışmaların yapılması talimatını, beklediklerini söyledi. 







 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber