Trabzon'da o masa sorun çözüyor

Aile ve Kadın Danışma Masası sorun çözüyor

Trabzon'da o masa sorun çözüyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Aile ve Kadın Danışma Masası, kısa sürede oldukça önemli çalışmalara imza attı.
 
Bireylerin toplum içinde daha etkin ve kendine yeten kişiler olmasına katkı sağlamayı amaçlayan Aile ve Kadın Danışma Masası, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde hizmet veriyor. Uzman sosyologun görev aldığı masaya başvuruda bulunan vatandaşların isimleri, bilgileri ve terapilerde yapılan kişisel görüşmeler kanun gereği tamamen gizli tutulurken,  Aile ve Dadın Danışma Masasında evlilik öncesinde ve evlilikte ortaya çıkabilecek problemleri çözme, eşler arasında iletişim, öncesi-sonrasıyla boşanma ve bu süreçte çocuklara yaklaşım, kadına yönelik şiddetin nedenleriyle birlikte ortadan kaldırılması ve diğer sosyal konularda danışmanlık hizmeti veriliyor.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde 15 Ocak 2016 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayan Aile ve Kadın Danışma Masasına bugüne kadar başvuruda bulunan dezavantajlı aile ve bireylerden seçilmiş 578 kişi ile görüşme yapılırken; erken yaşta yapılan evlilikler, maddi sıkıntılar ve aile içi iletişim eksikliği gibi konuların eşler arasında olumsuzluk ortaya çıkaran en önemli başlıklar olduğu saptandı.
 
Tespit edilen sorunlar çerçevesinde birimde 322 kişiye evlilik öncesi eğitimi ve 256 kişiye de boşanma süreci danışmanlığı verildi. Evlilik öncesi danışmanlık hizmeti ile çiftlerin ilişkileriyle ilgili hali hazırda yaşadıkları sorunların çözümlenmesine ve sağlıklı bir evlilik kurmalarına yardımcı olunması hedefleniyor. Boşanma süreci danışmanlığı ile de sağlıksız verilen kararlarla evliliklerin bitirilmesinin önüne geçilmesine gayret ediliyor.
 
Evlilik öncesi eğitimi verilen 322 kişide %100; boşanma süreci danışmanlığında ise %36 başarı sağlandı. Eşlerle birebir ya da birlikte yapılan görüşmelerde sorunların çözümü için eşlerin birbirlerine davranışlarına yeniden yön verilmesine yardımcı olundu. Görüşmeler sonunda ayrıca İŞKUR üzerinden ihtiyaç halinde olan kurumların listesi çıkarılarak; kişiler bu işlere yönlendirildi ve iş sahibi olmaları sağlandı. Yapılan bu çalışmalar sonucu masaya başvuruda bulunan 256 kişiden, 92 kişinin yuvasının kurtarılmasına katkı sağlanırken; diğer başvuru sahiplerinin de sorunlarının çözülebilmesine katkıda bulunmak için görüşmeler devam ediyor.
 
TOPLUMSAL HUZUR BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZDİR

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, toplumsal huzurun kendileri için her zaman birinci öncelik olduğunu ifade ederken, bu noktada üzerlerine düşen vazifeyi fazlası ile yerine getirme gayreti içinde olduklarını kaydetti. Toplumların ailelerden oluştuğunu ve aile için huzurun topluma çok ciddi olumlu katkılar sağladığına dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, “Belediyemiz bünyesinde tüm bu amaçlarla oluşturduğumuz Aile ve Kadın Danışma Masasının kısa sürede önemli hizmetlere imza atması bizleri son derece mutlu etmiştir. Burada ilerleyen aylarda insanlarımıza çok daha ciddi hizmetler verilecektir” dedi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler