Trabzon'da Kaşüstü kavşağı için tarih belli oldu!

Başkan Sağıroğlu'ndan Haber61'e açıklamalar...

Trabzon'da Kaşüstü kavşağı için tarih belli oldu!
Haber61 - Haber Servisi - Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Haber61'e yaptığı açıklamada Kaşüstü’nde yapılması planlanan kavşağın projesinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylanarak dal-çık olarak değiştirildiğini ve sezon bitiminde yapımına başlanacağını ifade etti.

İBRAHİM SAĞIROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

KAŞÜSTÜ KAVŞAĞI DAL-ÇIK OLACAK

Başkan Sağıroğlu, yoğun bir trafik sıkışıklığının yaşandığı ve dal-çık mı yoksa üst geçit mi olarak yapılacağı tartışma konusu olan Kaşüstü kavşağı ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun müjdeyi verdiğini belirterek, "burada köprülü kavşak ihalesini dal-çık olarak değiştirdik. Yapmış olduğumuz uzun çalışmalar neticesinde, Başbakanımız Binali Yıldırım’da talimat verdi ve proje onaylandı. Sezon sonuna doğru çalışmalarına başlayacağız ve 2,5 3 ay gibi bir sürede de bitireceğiz. Buradaki trafik sıkışıklığını çözeceğiz” dedi.

KAZIK SİSTEMİ İLE YAPILACAK

Sağıroğlu, bazı mühendislerin kavşağın deniz seviyesinin altında olduğu için dal-çık projesinin uygun olmadığı yönündeki görüşlerinin sorulması üzerine, bu konuların çözümü olduğunu ve gerekli araştırmaları yaptığını sözlerine ekleyerek, “Hatay’da su denizi bizden 4 kat daha fazla olan yerde Karayolları o kavşağı gerçekleştirdi. Burada da bu sorun çözülür her hangi bir sıkıntısı olmaz. Yapılacak kavşakla ilgili bütün kesitleri aldım. Karayollarının çalıştığı proje firmasına çalışmasını yaptırdım ve sayın bakana takdim ettim. O da Sayın Başbakanımıza takdim etti. Projemiz çıktı. Yakın zamanda sezon bitiminde kazık sistemi ile beraber çalışmaya başlayacağız. Orada yağmış olduğumuz dal-çık sorunumuzu çözecek hem de görüntü kirliliği çevreye vermeyecektir.” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber