Trabzon'da ışığa hasret dizeler gün yüzüne çıkıyor

Görme engellilerin yaşamına dair kesitlerin sunulduğu 'İnsan olma rüyasından' isimli gösteri ve ve kitap 27 Kasım'da Trabzonlu sanatseverlerle buluşacak.

Trabzon'da ışığa hasret dizeler gün yüzüne çıkıyor

Yusuf Şafak'ın imzasını taşıyan ve görme engellilerin yaşamına dair ince kesitlerin sunulduğu 'İnsan olma rüyasından' isimli gösteri ve kitap 27 Kasım'da Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nde Trabzonlu sanatseverlerle buluşacak. 

Oyunda görme engellilerin yaşamda karşılaştığı zorluklar trajikomik şekilde anlatılarak ve meddahlık geleneğinden esinlenilerek sahneye taşınıyor. Stand up şeklinde sergilenecek tek kişilik gösteri bir yandan güldürürken diğer yandan düşündürecek. Görme engellilerin yaşantısından kesitler sunacak 2 saatlik oyun 27 Kasım’da Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan sahnesinde Trabzonlu sanatseverlerle buluşacak. 

Gösterinin oyuncusu Yusuf Şafak, sanatçı kimliğinin yanında ayrıca bir eğitimci. Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Rehber öğretmeni olan Yusuf Şafak, 10 yıldır Türkiye Körler Vakfı Mütevelli Heyeti görevini gönüllü olarak yürütüyor. Görme engelliler ve tüm engel grupları için daha yaşanılabilir bir dünyanın oluşturulmasında Trabzon’daki bayrağı taşıyan Şafak, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Engelli Konseyi Genel Sekreteri olarak çalışmalar yürütüyor. 

Gözlerine düşen perdenin hayatı yaşamasına izin vermeyen Yusuf Şafak, “Yaşadığımız şehre katma değer üretebilme adına engelli bir birey olarak hem farkındalık oluşturmak hem de sosyal girişimcilik anlamında projeler üretiyoruz. Bu dönemde 10 yıldır makaleler, denemeler ve şiirlerden oluşan ışığa hasret dizelerle çalışma derledik. Bununla ilgili hem farkındalık oluşması hem de engelli çocuğa sahip ailelere katkı sunmayı tasarladık. Görme engellilerin günlük yaşamda karşılaştığı trajikomik öyküleri izleyicilerle buluşturacak insanların görme engellilerin yaşamda karşı karşıya kaldığı zorluklara dair farkındalık yaratmaya çalışacağız. Gösteriye ismini veren ‘İnsan olma rüyasında’ oyunumuzun sonunda kitabımızın imza günü olacak. Kitabımızın tüm gelirleri Türkiye Körler Vakfı’na ve öğrencilere bağışlanacak. Türkiye Körler Vakfı Başkanı’nın da katılacağı oyunumuza tüm sanatseverleri ve duyarlı vatandaşlarımızı buluşmaya davet ediyoruz." 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber