Trabzon'da halka açık açtın defilesi büyük ilgi gördü

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası tarafından organize edilen sokak defilesinde, el yapımı hasır bilezik, kazaziye ve telkariler mankenleri geride bıraktı.

Trabzon'da halka açık açtın defilesi büyük ilgi gördü

Türkiye Kuyumcular Birliği tarafından Trabzon'da düzenlenen çalıştay kapsamında kuyumcuların yoğunlukta olduğu Kunduracılar Caddesi'nde, Türkiye'de bir ilk gerçekleştirelerek halka açık yapılan altın defilesi büyük bir ilgi gördü. 

Kuyumcular Birliği Kanun Teklifi taslağına son şeklini vermek için Türkiye'deki oda-dernek ve sektörle alakalı kuyumcuların Trabzon'da bir araya geldiği çalıştay kapsamında halka açık düzenlenen altın defilesi vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile izlenirken, bir birinden güzel el eserleri mankenleri geride bıraktı.

Trabzon'un en işlek caddelerinden biri olan ve kuyumcuların yoğunlukta olduğu Kunduracılar Caddesi'nde düzenlenen etkinliğe Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon Valisi Yücel Yavuz organizasyonla ilgili konuşma yapmalarının ardından , cadde üzerinde hasır bilezik örücüleri, kazaziye örücüleri, telkâri örücüleri ve ustaların yer aldığı stantları gezerek, eserlerin yapımını yakından izlediler.

Trabzon Valisi Yücül Yavuz, Kuyumculuk mesleğinin Trabzon kenti için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımız Trabzon hasır bileziğe ve kazaziye sanatının yaşatılması için bire bir çalışma yapacaklarını belirttiler. Toplantılarını yaptılar. Çok güzel bir atmosfer. Hayat devam ediyor ve hareketli bir caddeyi de işgal etmiş durumdayız. Kısa süreli bir farkındalık ortaya koymak içindi. Herkesin haklarını helal etmesini istiyorum. Özellikle evlerinde spariş üzerine çalışan ve evlerinde rızık temin eden hanım efendilerinde ellerine sağlık. Sektörün Trabzon'a ve bölgemize kazandırdığı katkı içinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum"dedi.



El yapımı eserler mankenleri gölgede bıraktı

Türkiye'de ilk defa düzenlenen halka açık altın defilesini uluslararası vizyonu olan iki tane manken sundu. Trabzon hasır bileziğini, telkari ve kazaziyeyi ön plana çıkartıldığı defileye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bir birinden güzel el yapımı eserler mankenleri gölgede bırakırken, vatandaşlar ise tarihi anı cep telefonuna kaydettiler. Aşırığı yoğunluktan dolayıda vatandaşlar cadde üzerinden geçmekte güçlük yaşadılar.

Ali Yazıcı, "Türkiye'de belkide dünyada bir ilki gerçekleştirdik"

Çalıştay'a ev sahipliği yapan Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, Türkiye'de belkide dünyada ilk olan halka açık altın defilesi yaptıklarını belirterek, "Trabzon'da 3 günlük Kuyumcular Birliği Kanun teklifi taslağını son şeklini vermek için çalıştayımız oldu. Bunun yanında buraya gelen misafirlerimize Trabzon hasır bilezik, kazaziye ve telkâri el sanatlarını tanıtımını yapmak ve daha ileriki kuşaklara taşımak için etkinlik düzenledik. Çokta mutlu olduk. Halkımızda büyük ilgi gösterdi. Trabzon'un tanıtımına ve el sanatlarımızın tanıtımına katkı sunmak bizim görevlerimiz arasında. İnşallah bu etkinlikleri önümüzdeki yıllara da taşıyacağız" dedi.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler ise sokak defilesinde öte el sanatlarının çok önemli olduğunu belirterek, "Trabzon'daki el sanatlarıyla yapılan işler bana göre çok önemli. Gelişmesi ve güçlenmesi gerekiyor. Trabzon'a yaptığı ev sahipliğinden dolayıda çok teşekkür ediyoruz. Güzel bir organizasyon oldu" ifadelerini kullandı.





HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler