Trabzon'da gözde kültür balıkları

Trabzon'da gözde kültür balıkları
Balık avı yasağının 15 Nisanda başlamasının ardından tezgahlarda kültür balıkları öne çıktı. 

Trabzon’da vatandaşlar Ramazan ayında kültür balıklarını daha çok tercih ederken özellikle Somon, Çupra ve Levrek gibi balıklara ilgisi arttı. Trabzon’da yaklaşık 60 yıldır balıkçılıkla uğraşan Mustafa Ayata, Ramazan ayında vatandaşlar kültür balıklarını genelde güveçte pişirmeyi tercih etiğini belirterek bugünlerde bu balıklara ilginin artığını söylüyor.

Ramazan öncesine göre satışların arttığına dikkat çeken Ayata, “Ramazan ayı olması münasebetiyle vatandaşlar genellikle Somon, Çupra, Levrek satın alarak güveçte pişirmeyi tercih ediyor. Diğer balıklara ise ilgi kültür balıkları kadar olmadığını söyleyebiliriz. Kültür balıklarının fiyatları yaklaşık 3 yıldır hemen hemen aynı. Somon, 12-15, Levrek ve Çupra’da kilosunu 20-25 TL’den satıyoruz. Bugünlerde kıyı balıkçıların getirdiği Barbon balığında bir artış var. Barbon balığının bu yıl daha bol olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler