Trabzon'da gergin gece!

Afganlar uyuşturucu satıyor iddiası...

Trabzon'da gergin gece!

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Gülbaharhatun Mahallesi'nde Afgan uyruklu vatandaşların evine giren bir kişi eşyaları ateşe verdi. Haber61.net'in edindiği bilgiye göre; mahallede yaşayan ve Türkiye'ye Afganistan'dan göç eden göçmenlerin semtte uyuşturucu işi yaptığı dedikodusu yayılınca durumdan rahatsız olan vatandaşlar şahıslara tepki gösterdi. Gece geç saatlerde Kalcıoğlu Sokak'ta yaşayan göçmenler ile tartışan semt sakinlerinden K.H. sonrasında Afganların yaşamış olduğu evin kapısını kırarak içeri girdi.

Evde bulunan eşyaları camdan dışarı atan K.H. camların bir bölümünde kırdıktan sonra dışarı attığı eşyaları ateşe verdi. Olay yerine Çarşı Polis Merkezi ekipleri gelerek müdahale etti. Gözaltına alınan K.H, polis merkezine getirilerek ifadesi alındı. Buradaki ifadesinde K.H, "2 kişi gelerek evi tuttu ve daha sonra kalabalık bir grup ile kalmaya başladılar. Uyuşturucu satıldığı yönünde semtte sözler döndü. Bende tepki gösterdim."dedi. K.H hakkında kasten yaralama, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar vermekten işlem yapıldı.

Öte yandan K.H, tarafından darp edildiği öğrenilen Afgan uyruklu vatandaşların ise, şikayetçi olmadıkları öğrenildi. Olaydan sonra göçmenlerin bu adresten taşınma kararı aldığı bilgisine ulaşıldı.

Haber: Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber