Trabzon'da "FETÖ/PDY yardım ettin" dediler dolandırdılar

Trabzon'da bir müezzin FETÖ / PDY yalanıyla dolandırıldı.

Trabzon'da "FETÖ/PDY yardım ettin" dediler dolandırdılar
Trabzon’da FETÖ/PDY terör örgütünü kullanan bir kişi cami müezzinini dolandırdı.

Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Beşikdüzü İlçesinde bir camide müezzin olarak görev yapan Hasan K.'nın Trabzon’da gezdiği sırada telefonu çaldı. Kendisini arayan Ercan D. adlı şahıs, “Banka hesabınızdan başka bir hesaba para transferi yapıldı. Bu kişilerin FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantıları var. Bu kişilerin yakalanması için 15 Bin TL parayı hesaba yatırmanız gerekli. İnceleme yapacağız.” ifadelerini kullandı. Müezzin Hasan K. telefonun ucunda ki şahsın dediklerini harfiyen yerine getirdi.
 
Trabzon Merkez Postanesine giden Hasan K., parayı yatırdıktan sonra eşinin kardeşi ile birlikte buluştu. Durumu ona bildirdi. Kayınbiraderi Hasan K.’ya “Polis merkezine giderek soralım. Dolandırılmış olma.” şeklinde uyarıda bulunması üzerine merkeze giden Müezzin dolandırıldığını anlayınca Postaneye giderek parayı yatırdığı hesaba bloke koyulmasını istedi. Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri, Hasan K’ya yardım ederek paranın dolandırıcılara gitmesini engelledi.
 
Haber : Şükrü Üçüncü
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber