Trabzon'da engellilerden kolbastı ve mehter şov

Trabzon’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli çocuklar mehter ve kolbastı gösterisi sergiledi.

Trabzon'da engellilerden kolbastı ve mehter şov

Trabzon’da “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle düzenlenen etkinlikte engelli öğrencilerin sergiledikleri performans izleyenler tarafından bol bol alkış aldı. 

Etkinlik çerçevesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve davetliler katıldı.

İlk olarak söz alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yerel yönetimler olarak engellilerin şehri kullanabilmeleri adına önemli bütçeler ayırarak hizmet sunmaya devam ettiklerini belirterek “ Yüreklerimizin parçası olan evlatlarımızı, gençlerimizi evlerimizde muhafaza ediyorduk, dışarıya pek çıkarmak istemiyorduk. Yollardan, binalardan istifade edemiyorlardı. Bugün o süreçten beri Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın insan sevgisi ve uygarlık anlayışı ile başlattığı ve bütün siyasilerimizin ve bürokratlarımızın destekleriyle yerel yönetimler olarak omuz omuza, kol kola girerek onları hayatımızın birer parçası haline getirdik. Hiçbir engelle karşılaşmadan kendi günlük hayatlarını ve çalışmalarını sürdürmelerini, bu ülkenin, bu milletin birer parçası olduklarını gösterdik. Bundan sonra daha da iyi olacak" dedi.



Trabzon Valisi Yücel Yavuz da engelli ailelere sabır ve kolaylıklar dileyerek “Özellikle engelli çocuğu olan veya engelli bireyi olan ailelerimize sabır ve kolaylıklar diliyorum. Ancak onların da sabrı ve gayretleriyle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarıyla hep birlikte hareket edildiği zaman engellerin en aza indirildiği veya ortadan kaldırıldığını görüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sürmene Yardımlaşma Vakfı Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin hazırladığı mehter takımı gösterisi, Gazipaşa Özel Eğitimi uygulama Merkezi’nin semazen gösterisi, Erdoğdu Özel Eğitim Uygulama Merkezi‘nin kolbastı şov gösterisi, Görme engelliler mini konseri salondakiler tarafından bol bol alkış aldı.





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler