Trabzon'da Demokrasi nöbetinde halka ikram

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından meydanlardaki halka ikram devam ediyor

Trabzon'da Demokrasi nöbetinde halka ikram

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, darbe kalkışımına karşı dik duruş eylemlerine sağladığı desteklerle takdir topluyor. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz akşamından itibaren her akşam Trabzon’un Meydan Parkı’nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen demokrasi eylemlerine Büyükşehir Belediyesi ciddi katkılar sağlıyor. 

Belediye ekipleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun talimatları doğrusunda her akşam 19.00’da başlayan ve sabah namazının kılınmasıyla son bulan eylemlerde katılımcılara bayrak, sınırsız su, sınırsız çay, 6 bin poğaça, 3 bin simit ve bin sandviç dağıtımı yapıyor. Alanda çadır kuran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gerekli olan diğer ikmalleri de kısa sürede temin ederek demokrasi eylemlerine güç veriyor. Ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüsleri eylemlere vatandaşların daha rahat katılımını sağlayabilmek amacıyla il genelinde ücretsiz olarak taşımacılık yapıyor.

Konuyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, demokrasi eylemlerinin bir memleket meselesi olduğunu ifade ederken, meydanları terk etmemeye kararlı olduklarını kaydetti. Trabzon’un Meydan Parkı’nda ve diğer ilçelerinde her akşam düzenlenen eylemlerin hangi siyasi düşünceye mensup olursa olsun tüm vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildiğine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Bu işin siyaseti yok. Şükürler olsun ki birlik ve beraberlik içinde hareket ediyoruz. AK Partilisi de, CHP’lisi de, MHP’lisi de, Milli Görüşçüler, Ülkücüler, Sosyal Demokratlar hep bir aradayız. Çünkü bizim hepimizin derdi sadece memleket. Memleketini düşünen insanlar, ‘önce vatan’ diyen insanlar darbe sevdalılarına, FETÖ terör örgütüne karşı omuz omuza mücadele ediyor” diye konuştu.

Trabzon’da Büyükşehir Belediyesinin dışında birçok kamu kurumu ve sivil toplum örgütlerinin alanlarda eylemlere destek olabilmek için mücadele ettiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Alanda bir bakıyorsun Beşir Derneğimiz kek dağıtıyor, sabah oluyor İHH’mız çorba dağıtıyor, bir fırıncı esnafımız alana koli koli ekmek yolluyor. Kızılay’ımız, Yeşilay’ımız, Tarım Kredi Kooperatifimiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz alanda katılımcılara ikmal desteği sağladığını fark ettiğim diğer kurumlarımız. Herkese ortaya çıkan bu birlik ve beraberlikten ötürü teşekkür ediyorum. Ve bir kez daha ifade etmek istiyorum ki bu iş tamamen bitene kadar meydanları asla ve asla terk etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber