Trabzon'da Çataltepe şehitleri anılacak

Trabzon'da Çataltepe şehitleri için anma töreni düzenlenecek.

Trabzon'da Çataltepe şehitleri anılacak
Osmanlı-Rus savaşının 100. yılında Çataltepe şehitlerini anma töreni yapılacak.

Trabzon'da Maçka Belediyesi ile Çataltepe Şehitleri Platformu tarafından Osmanlı-Rus Harbinin 100. yılında, "Çataltepe Şehitleri"ni anma etkinliği gerçekleştirilecek.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, yaptığı yazılı açıklamada,  bölgede 1916 yılında 400 şehit verildiğini belirterek, "Atalarımız bu toprakları bizlere bırakabilmek için canlarını ortaya koydular. Çanakkale ruhunu yaşamak adına Pazar günü Osmanlı-Rus savaşının 100. yılında dualarla şehitlerimizi anacağız. Geçmişimizi en iyi şekilde kavrayıp geleceğe çok daha emin adımlarla yürüyebilmek için hemşehrilerimizi Çataltepe'ye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, anma programının 11.00'de başlayacağı kaydedilerek, etkinlik kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımının ilahi konseri ile Kur'an-ı Kerim tilaveti okunacağı bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber