Trabzon'da buz gibi suya aldırış etmediler

Buz gibi suya aldırış etmeden göle girdiler.

Trabzon'da buz gibi suya aldırış etmediler

Trabzon'un Çaykara ilesinin önemli turizm değerlerinden olan Haldizen (Demirkapı) Mahallesi yaylasındaki Yedigöller karların erimesiyle yaza merhaba dedi.

Yaklaşık 3000 metre yüksekliğindeki Yedigöller’de Balık ve Aygır gölüne giren doğaseverler Murat Sarı ve Ahmet Kalma soğuğa aldırmadı. Buz gibi suya girerek görüntülerini sosyal medyada paylaşan ikili “Macera olsun diye göle ve suya girdik. Neredeyse donacaktık. Ancak bizim için heyecan verici bir tecrübe oldu” dediler.

Yedigöller bölgesi özellkle yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

YEDİGÖLLER:

Çevreye hakim bir boğazda bulunan Demirkapı mahallesinin yanından Demirkapı deresi geçer. Köyün adı buradan gelmektedir. Dağların zirvelerine yakın oluşu ve oralardaki göllerin ilginçliği turistleri ve doğa meraklılarını bölgeye çekmektedir. Uzungöl-Demirkapı-Bayburt bağlantılı yol güzergahı bu köyün turistik değerini artırmaktadır. Yayla özelliğiyle, temiz havası ve suyuyla ayrıcalıklı olan Demirkapı’ya kışın ulaşmak çok zordur.
 










 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber