Trabzon'da bayram alarmı

Trabzon'da bayram öncesi tedbirler alındı

Trabzon'da bayram alarmı
Trabzon'da kurban bayramı nedeniyle valilik bir dizi tedbir aldı. Alınan tedbirlergenelge ile kamu kurum ve kuruluşlarına bildirildi. Yayınlanan genelgede kurumlar kesinlikle aksaklık oluşmaması konusunda uyarıldı.

İşte yayınlanan genelge;

"11 Eylül 2016 Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramının, vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla bayram öncesinde ve bayram süresince aşağıda belirtilen tedbirlerin alınması uygun görülmüştür.
1- İdari izinli bulunulan günde kurum yöneticilerince hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi amacıyla asgari seviyede personel görevlendirilmesi yapılacak, görevlendirilen personellerin vatandaşların muhtemel dilek ve şikâyetlerini kabul edecek ve ihtiyaçlarını yetki bakımından karşılayabilecek nitelikte personel olmasına dikkat edilecektir.
 2- il Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğünce vatandaşlarımızın güven içerisinde seyahat etmeleri, bayramı huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmeleri amacıyla gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınacak, yetki ve sorumlulukları bulunan kurum ve kuruluşlarla koordinasyon ve iş birliği içerisinde her zamankinden daha etkin, duyarlı ve kesintisiz bir şekilde planlamalar yapılacak ve uygulamaya konulacaktır.
 155 Polis ve 156 Jandarma İmdat telefon hatlarına yapılan müracaatlar, süratle değerlendirilecek ve sonuçlarının takibi sağlanacaktır.

 3- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünce tüm yolların açık tutulması için gerekli önlemler alınacaktır.
4- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığınca;
  a) Su, kanalizasyon, itfaiye ve cenaze hizmetlerinin aksaksızca sürdürülebilmesi için nöbetçi memurluklar oluşturulacaktır.
 b) Zabıta hizmetlerinin artırılarak, özellikle alış veriş yerlerindeki denetimler yoğunlaştırılacak, çöp toplama işlerine aksatılmadan devam edilecektir.
    5- Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Hastaneler ile KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi hizmete açık tutulacak, hastanelerde nöbetçi hekim ve yardımcı personel görevlendirilecek, ambulanslar göreve hazır tutulacak, nöbetçi eczanelerin planlaması sağlanacak ve benzeri tüm sağlık tedbirleri alınacaktır.
6- Elektrik, telefon ve diğer haberleşme hizmetlerinde meydana gelebilecek arızaların ivedi olarak giderilebilmesi için yeteri derecede personel görevlendirilmesi yapılacak ve herhangi bir aksamaya sebebiyet verilmeyecektir.
7- İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce Arama Kurtarma Ekipleri hizmete hazır durumda bulundurulacaktır.
 8- Bayram öncesi ve sonrasında havayolu ile seyahat eden vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde seyahat etmelerini sağlamak üzere havalimanı güvenlik birimleri ve mahalli kolluk kuvvetleri tarafından gerekli güvenlik tedbirleri alınacak, çevre güvenliğine yönelik olarak fiziki güvenlik tedbirleri güçlendirilecektir.
 9- Kaymakamlıklarca da ilçelerde benzer tertip ve tedbirler alınacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber