Trabzon'da aşure dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara aşure ikramında bulundu

Trabzon'da aşure dağıtıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Aşure günü sebebiyle Meydan Parkı’nda düzenlenen törende Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı konser verdi. Mehteran konserinin ardından katılımcılara hitap eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, “Bu güzel günde, aşure günü vesileyle Büyükşehir Belediyemizin geleneksel hale getirdiği etkinliğimize iştirak ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Muharrem ayı Kerbela vakası ile acı bir dönem yaşamıştır. Başta Hz. Hüseyin (r.a) olmak üzere arkadaşları Kerbela’da şehit olmuştur… Ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Daha dün şehitlerimizi uğurladık. Ülkemizin geleceği için, bayrağımız için, dinimiz için, milletimiz için şehit olanları rahmet ve minnetle anıyorum. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bu sıkıntıların üstesinden her zaman geliriz. Bu mübarek aylar, birliğe ve beraberliğe vesile olan ayladır. Tüm dünyaya barış ve huzur diliyorum” diye konuştu. 
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, aşure günü dolayısıyla bugün Ortahisar, Akçaabat, Yomra ve Beşikdüzü ilçelerinde vatandaşlara 25 bin aşure ikramında bulundu. Of ve Araklı ilçelerinde de Perşembe günü aşure dağıtımı gerçekleştirilecek.








 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber