Trabzon'da Ankara Garı patlaması anıldı

KTÜ'de bir grup öğrenci Ankara Garı önünde yaşanan patlamayı andı.

Trabzon'da Ankara Garı patlaması anıldı
Haber 61 / Haber Merkezi

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)'nde Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci 10 Ekim Ankara Garı patlamasında ölenleri bedenleriyle yazı yazarak andı.

Kolektif adına açıklamayı yapan 2. Sınıf öğrencisi Bekir Can, 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önündeki barış mitinginde terör örgütü ISID in saldırısıyla hayatını kaybedenleri, bedenleriyle yazı yazarak anmak istediklerini söyledi.

Bekir Can şöyle konuştu: "Geçtiğimiz sene bugün Ankara garinda emek barış ve demokrasi için oraya giden onbinler ISID in patlattığı bombayla katledildiler. Orada yüzlerce canımızı verdik. Orada bu memlekette barış hüküm sürsün, ölümler kan ve vahşet olmasın, çocuklar gülerek yaşasın istediler. Ancak orada babasının elinden tutupgelen 9 yaşındaki Veyselin düşlerini yarım bırakarak bizden aldılar. Bizde bugün burada geçtiğimiz sene Ankara garinda yıldızlara ugurladığımız barış güvercinlerini anmak için buradayız. Bugün türkiyenin her yerinde bizim gibi arkadaşlarımizi anmak isteyenler polis şiddetiyle karşılaştılar. Bizde ktu öğrenci kolektifleri olarak bedenlerimizle yazacağımız yazıyla onları anmak istedik. Hiçbir slogan hiçbir düş hiçbir gülüş yarım kalmayacak yazdık. Bedenlerimizle yazdığımız bu yazının mucadelesini de her zaman sürdüreceğiz. Katilleri tanıyoruz ve onlardan hesabı biz soracağız."

KTÜ'lü öğrenciler, şenlik alanındaki merdivenlere bedenleriyle şekil vererek hiçbir düş, hiçbir gülüş, hiçbir slogan yarım kalmayacak yazdı.







HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler