Trabzon'da 36 bin vatandaşa yardım

Trabzon'da 36 bin vatandaşa yardım eli uzatıldı.

Trabzon'da 36 bin vatandaşa yardım

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 36 bin vatandaşa yardım etti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği sosyal yardımlarla Türkiye’de sosyal belediyeciliğin en iyi şekilde uygulandığı örnek belediyelerden biri haline geldi. 30 Mart 2014 tarihinden itibaren il genelinde yaklaşık 36 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa sosyal yardımlarla ulaşan Büyükşehir Belediyesinin bu alandaki çalışmaları takdir topladı.

KART61 İLE SORUNSUZ ALIŞ-VERİŞ

Büyükşehir Belediyesi, muhtaç durumda olan vatandaşlara yönelik uygulamasını sürdürdüğü KART61 ile 2 bin 434 vatandaşa yardım elini uzattı. Büyükşehir, 2016 yılında KART61 ile muhtaç durumda olan vatandaşlara 4 milyon 467 bin 720 bin TL ödeyecek. Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında KART61 vasıtasıyla 2 bin 58 vatandaşa 3 milyon 150 TL yardımda bulunmuştu. KART61 sistemi ile yardıma muhtaç olan vatandaşlara gıda yardımı yapılmak yerine kendilerine verilen kartlara para-puan yükleniyor. Vatandaşlar mahallelerinde anlaşmalı bakkal ve marketlerden, içki, sigara ve şans oyunları haricinde, tercihlerine göre alış veriş yapabiliyor. Aynı şekilde ekmek yardımından faydalanan vatandaşlar bu kartlarla birlikte ekmeklerini anlaşmalı market ve bakkallardan ücretsiz olarak alabiliyor. 



AYDA 3 BİN 240 ÖĞÜN SICAK YEMEK VERİLİYOR 

Birçok konuda muhtaç vatandaşlara soysal yardımda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 24 aileden 54 kişiye günde 2 öğünden ayda 3 bin 240 öğün sıcak yemek veriyor.

69 VATANDAŞIN EVDE BAKIM HİZMETİ İLE AYAĞINA GİDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesinin en önemli yardım ayaklarından biri de il genelinde yapılan evde bakım hizmeti çalışması. Belediye’den görevli personel evde bakım hizmeti verilen muhtaç vatandaşların evlerine belirli periyotlarla giderek evlerinin temizliğinin yanı sıra vatandaşın talebi ve isteği doğrultusunda kişisel bakımlarını da gerçekleştiriyor. Evde bakım hizmeti verilen muhtaç vatandaşların eksik eşyaları varsa eşya yardımı da yapılıyor. İl genelinde 69 vatandaşa evde bakım hizmeti veriliyor. 

İKİNCİ EL EŞYA VE KIYAFET YARDIMLARI SÜRÜYOR 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi muhtaç durumda olan insanlara ikinci el eşya ikinci el kıyafet yardımında da bulunuyor. Büyükşehir Belediyesinin, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde bulunan ikinci el kıyafet mağazasından 2015 ve 2016 yıllarında bin 321 vatandaşa 4 bin 562 parça kıyafet yardımı yapıldı. 2. el mağazasında yaklaşık 10 bin parça kıyafet bulunuyor. Büyükşehir, 2016 yılından bugüne kadar 112 aileye bin 89 parça ikinci el ev eşyası yardımında bulundu.



ÖĞRENCİLER DE UNUTULMADI

Büyükşehir Belediyesi muhtaç durumda olan öğrencilere de yardım elini uzatıyor. Büyükşehir, her yıl eğitim ve öğretim yılı başlangıcında öğrencilere kırtasiye ve kıyafet yardımında bulunuyor. 2016 yılında 18 ilçede toplam 4 bin 28 öğrenciye kırtasiye ve kıyafet yardımında bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin yardımları takdir topluyor.

280 İHTİYAÇLI AİLE 15 M3 SU İÇİN ÜCRET ÖDEMİYOR 

Büyükşehir Belediyesi muhtaç durumda olan 280 aileye suyu indirimli veriyor. İhtiyaçlı ailelerden her ay için kullandıkları 15 m3 su için ücret alınmazken, bu aileler kullandıkları 15 m3’ten sonrası için normal su tarifesi üzerinden ücret ödüyor. 

MEDİKAL CİHAZLAR İLE İHTİYAÇLILARIN YANINDA OLDUK 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2015-2016 yıllarında ihtiyaçlı hastalara ve engellilere medikal cihaz ve ürün yardımında da bulundu. Akülü araç, manuel engelli aracı, beyaz baston, havalı hasta yatağı, hasta bezi olmak üzere toplam 234 vatandaşa medikal ürün yardımı gerçekleştirildi.

MÜLTECİLERE YARDIM ELİ UZATILDI

Büyükşehir Belediyesi Trabzon’da ikameti olan mültecilere de yardım elini uzattı. Mültecilere kumanya yardımının yanı sıra ikinci el eşya, giyecek ve diğer kalemlerde sosyal yardımda bulunuyor. 

VATANDAŞLARIMIZA DEVLETİN YARDIM ELİNİ UZATIYORUZ   

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak her zaman muhtaç vatandaşlara yardım elini uzatmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Büyükşehir olduktan sonra il genelinde yaptıkları sosyal yardımlarla yaklaşık 36 bin vatandaşa ulaştıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu hedeflerinin Trabzon genelinde tüm muhtaç vatandaşlara ulaşmak olduğunu dile getirdi.

Yaptıkları sosyal hizmetler ile kimsesizlerin kimsesi olmaya gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Muhtaç durumda olan vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesine müracaat edebilirler. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığındaki görevli personelimiz müracaat sonucu gerekli araştırma ve incelemeleri yaparak, uygun görülmesi halinde ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımlar yapılıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber