Trabzon'da 32 mahalle çağ atlayacak

Trabzon'da 32 mahalleyi besleyen Karakaya grup suyu yapılan yatırım ile çağ atlayacak.

Trabzon'da 32 mahalle çağ atlayacak

Trabzon'da yüksek kotlarda bulunan 32 mahalleyi besleyen Karakaya Grup suyunun TİSKİ yatırımı ile çağ atlayacağı belirtildi.

Trabzon İçmeuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ), Trabzon’un Ortahisar, Maçka ve Akçaabat ilçelerinin yüksek kotlarındaki toplam 32 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Karakaya Grup İçme Suyunu, en kaliteli ve sağlıklı hale getirmek için çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. 

SU ALMA YAPILARI VE ÇÖKERTME HAVUZLARI YAPILDI 

Maçka’nın Poaç Deresi, Yeri Deresi ve Sondey Boğazı olmak üzere üç ayrı kaynaktan beslenen Karakaya Grup İçme Suyunun, Poaç Deresi ve Yeri Deresi üzerindeki su alma yapıları ve çökertme havuzları TİSKİ tarafından tamamen modernize edildi. 

İÇME SUYU ARITMA TESİSİ İNŞAATINA BAŞLANDI 

32 mahalledeki yaklaşık 7 bin aboneye sağlıklı ve yeterli içme suyu sunabilmek amacıyla çalışmalarını yoğunlaştıran TİSKİ, Ortahisar ilçesinin Ağıllı Mahallesi sınırları içerisinde, Karakaya Grup İçme Suyunun tümüne hizmet edecek şekilde, saniyede 200 litre/su kapasiteli içme suyu arıtma tesisi inşaatına başladı. Gerçekleştirilen ihalenin ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasıyla startı verilen arıtma tesisi inşaatının yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Paket arıtma şeklinde inşa edilmekte olan tesis yaklaşık 6 milyon TL’ye mal olacak. Tesis inşaatı için bölgede ayrıca 500 bin TL maliyetle kamulaştırma işlemi gerçekleştirildi. 



TÜM İÇME SUYU DEPOLARI MODERNİZE EDİLECEK 

TİSKİ, Karakaya Grup İçme Suyu bünyesinde hizmet vermekte olan 25 ayrı içme suyu deposunun modernize edilmesi içinde çalışmalarına devam ediyor. Bölgede bakım-onarım çalışmaları da düzenli olarak sürdürülüyor.

YÜKSEK MAHALLELER İÇİN BARAJ İNŞA EDİLECEK 

Devlet Su İşleri (DSİ) ve TİSKİ tarafından Trabzon’da 200 kotun üzerindeki mahallelerin su ihtiyacını karşılamak amacıyla Poaç Deresi üzerinde baraj inşası içinde çalışmalara devam ediliyor. Karakaya Grup İçme Suyunun hizmet verdiği alandan daha geniş bir alanı besleyecek olan barajın inşası için zemin sondaj çalışmaları tamamlandı. Bu yıl içinde projesinin tamamlanması planlanan barajın 2017 yılında ihale edilmesi planlanıyor. 

İLK GÜNDEN İTİBAREN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK 

Karakaya suyunun Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla TİSKİ bünyesine dahil olduğunu hatırlatan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşların şikayetlerini ortadan kaldırmak ve halka en sağlıklı içme suyunu en kaliteli şekilde sunabilmek amacıyla ilk günden itibaren bölgede ciddi çalışmalar icra ettiklerini kaydetti. 



BÜYÜKŞEHİRLE YATIRIM YAPMA İMKÂNIMIZ OLDU

Karakaya Grup İçme Suyunda sürdürülen çalışmalar ve bölgede inşa edilmesi planlanan baraj hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “1973 yılında başlanılan Karakaya Grup İçme Suyu tesisi ilk projesi 1976 yılında çeşmeli sistem olarak hayata geçirilmiştir. İl belediyesi döneminde hizmet alanımızda bulunmamasına rağmen hamilik yaptığımız bu alanda, Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla ciddi yatırımlar yapma imkânına sahip olduk. Su alma yapıları ve çökertme havuzlarında gerçekleştirdiğimiz modernizasyon çalışmalarıyla bulanıklık sorununu yüzde 70 oranında azalttık. Arıtma tesisi inşaatına başladık. Bu modern tesisinin tamamlanmasıyla bölgedeki sorunlar tümüyle ortadan kalkmış olacak. Karakaya Grup İçme Suyunun tümüne hizmet edecek olan içme suyu arıtma tesisimiz, yapılacak olan Karakaya Barajı’na entegre olacak ve hizmetini en kaliteli şekilde sürdürecek. TİSKİ’miz, bölgede gerekli olan her türlü çalışmayı ivedilikle yerine getirmektedir. Grup suyu bünyesinde bulunan su depolarının modernize edilmesi içinde ihale çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca rutin olarak yapılması gereken tüm çalışmalar ivedilikle gerçekleştiriliyor. TİSKİ’deki tüm mesai arkadaşlarıma, tüm abonelerimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler