Trabzon Cinayet Büro ekipleri 393 olay aydınlattı

Cinayet Büro bir yıl içerisinde 393 olaya müdahale etti.

Trabzon Cinayet Büro ekipleri 393 olay aydınlattı
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro bir yıl içerisinde 393 olaya müdahale etti.
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Trabzon’da polis bölgesinde silah, bıçak gibi kesici, delici ve yaralayıcı aletler ile meydana gelen ölümlü ve yaralamalı olay sayısı 393’e ulaştı. Bu olaylara müdahale eden Cinayet Büro dedektifleri 38 tabanca, 17 bıçak, 5 av tüfeği, 71 kurusıkı tabanca ele geçirdi. Trabzon’da polis sorumluluk alanında  2015 yılında 7 cinayet işlenirken, 2016 yılında ise; 5 cinayet işlendiği verilere yansıdı.
 
Trabzon’da havaya silah ile ateş eden magandalar ile güvenlik güçlerinin mücadelesi ise; hız kesmeden devam ediyor. Bir yılda Ortahisar İlçesinde 155 polis imdat hattına gelen maganda ihbar sayısı ürkütücü rakamlara ulaştı. Sadece Ortahisar İlçe Merkezinde polise yapılan ihbar sayısı 850’yi bulurken, bu magandaların silahlarından çıkan mermiler ise; 10 kişiyi yaraladığı öğrenildi. Jandarma 156 ihbar hattına gelen ihbar sayısı ise; bin 200 olduğu belirlendi. Yetkililer; vatandaşları havaya ateş etmeme konusunda uyardı.
 
Öte yandan; bir yıl içerisinde Trabzon’da kayıp olan kişi sayısı ise; 136 kişi olduğu öğrenildi. Polis sorumluluk alanında yakınını kaybeden vatandaşlardan 136 aile polis ekiplerinde yardım istedi. Asayiş Şube Aranan Şahıslar Bürosu, gelen 136 ihbarı değerlendirerek yapmış olduğu çalışmada 133’ünü bularak yakınlarına teslim etti. 3 kişinin ise; bulunmasına polis ekiplerince devam edildiği öğrenildi. Cinayet büro ekipleri; 2016 yılında meydana gelen olaylarda Faili Meçhul olay bırakmadığı öğrenildi.
 
Haber : Şükrü Üçüncü
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler