Trabzon Cezaevinde keyfi karar isyan ettirdi

Trabzon Bahçecik cezaevi yönetiminin keyfi uygulaması hükümlüleri çileden çıkardı.

Trabzon Cezaevinde keyfi karar isyan ettirdi

Trabzon Bahçecik cezaevi yönetiminin keyfi uygulaması hükümlüleri çileden çıkardı. Akçaabat açık cezaevinde işlemiş olduğu cezanın sucunu çeken Ali Şefik Şahin bir süre sonra cezaevinde rahatsızlaştı.  Adli doktorlar tarafından fizik tedavi görmesi için Yavuz Selim Kemik Hastanesine sevk edilen mahkum Şahin, ambulans ile birlikte KTÜ, Tıp Fakültesine gittikten sonra Yavuz Selim Hastanesine tekrar geri getirildi. Gardiyanların bu hatası ise; Şahin’e kesildi. Bahçecik cezaevi yönetimi Ali Şefik Şahin hakkında firar kararı verdi. Sonrasında cezaevinde disiplin cezasına çarptırılan mahkum bir daha açık cezaevine nakledilmeyerek Bahçecik Cezaevinde kaldı.

Şahin’in ailesi yakınlarının firar etmediğini ispatlamak için konuyu mahkemeye taşıdı. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen “firar” davasında mahkeme başkanı, Ali Şefik Şahin, firar etmediği yönünde karar verdi. Mahkeme kararında, “Hükümlü Ali Şefik Şahin hakkında firar suçundan dolayı yapılan yargılama sonucunda verilen beraat kararının kesinleşmiş olması dolayısıyla aynı eylem nedeniyle hakkında uygulanan disiplin cezasının doğurduğu sonuçların ve bu meyanda hakkında uygulanan disiplin cezasına dayalı olarak hakkında verilen kapalı ceza infaz kurumuna iadesi kararının ortadan kaldırılmasına” kararını verdi.  

Karara göre; Şahin’in tekrar, Akçaabat ilçesinde bulunan açık cezaevine nakledilerek kalan 1 ayını çekmesi gerekirken cezaevinin keyfi uygulaması ile mahkum kapalı cezaevinde tutularak mahkeme kararına rağmen disiplin cezaları uygulanarak 1 yıl yatmasına neden olunuyor. Ali Şefik Şahin’in avukatı Hüseyin Fettahoğlu, konu ile alakalı yapığı açıklamada, “ Mahkemelerden aldığımız 4 tane beraat kararına rağmen cezaevi bu kararları uygulamayarak suç işliyor. Biz hukuki yollardan yine haklarımızı arayacağız. Buda cezaevi yönetimini zor duruma düşürecek.”ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber