Trabzon Botanik gurur kaynağı olacak

Trabzon Botanikte çalışmalar sürüyor.

Trabzon Botanik gurur kaynağı olacak

Trabzon Botanik’in tamamlandığında Trabzon’un gurur kaynağı bir eser olacağını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “2017 yılı içinde çalışmalarımızı tamamlamayı ve bu dev eseri; Trabzon’umuzun, insanlarımızın, turizm sektörünün hizmete sunmayı planlıyoruz” dedi.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olarak Trabzon’a kazandırılmakta olan botanik parkta (Trabzon Botanik) çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.
 
Ortahisar ilçesinin Çamoba Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Büyükşehir Belediyesine botanik park yapılması şartıyla devri yapılan 103 dönümlük arazide proje kapsamında çalışmalara devam ediliyor.
 


Trabzon Botanik’in, Trabzon’un tanınırlığını dünyada kat ve kat arttıracak olan yaklaşık 8 milyon TL maliyetli dev bir proje olduğunu kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çalışmaların tamamlanmamsıyla ortaya çıkacak olan eserin Trabzon’un gurur kaynağı olacağını kaydetti.
 
Trabzon Botanik’te çalışmaların planlanan şekliyle devam ettiğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuza, bölgemizde ilk ve tek olan, tamamlandığında insanlarımızın akın edeceği dev bir eser daha kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şuan itibariyle işin yüzde 40’lık bölümü tamamlanmıştır. 2017 yılı içinde çalışmalarımızı tamamlamayı ve bu dev eseri, Trabzon’umuzun, insanlarımızın, turizm sektörünün hizmete sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.
 
TRABZON BOTANİK’TE NELER VAR?

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olan Trabzon Botanik’in içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler ve su bahçesi gibi alanlar yer alıyor. Proje kapsamında 103 Ortahisar ilçesinin Çamoba Mahallesi’ndeki 103 dönümlük arazi botanik parka dönüştürülüyor.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber