Trabzon Alperen Ocaklarından sert tepki

Haber61 – Haber Servisi – Alperen Ocakları Trabzon İl Başkanlığı Çözüm Süreci ile alakalı basın açıklaması düzenledi. İl Başkanı Mustafa Kara, Türkiye; ayrılıkçı terör örgütü PKK’yla yürütülen ve bu ülkenin meşruiyetine, egemenliğine, birliğine ağır hasar

Trabzon Alperen Ocaklarından sert tepki

Haber61 – Haber Servisi – Alperen Ocakları Trabzon İl Başkanlığı Çözüm Süreci ile alakalı basın açıklaması düzenledi. İl Başkanı Mustafa Kara, Türkiye; ayrılıkçı terör örgütü PKK’yla yürütülen ve bu ülkenin meşruiyetine, egemenliğine, birliğine ağır hasarlar veren “Çözüm Süreci” ile takıntılı bir ruh haliyle yönetilen Suriye Politikalarının neden olduğu olumsuz ve yıkıcı etkileri altında zor günler geçirmektedir söyledi. Kara, “Bu bildiriyi ülkemizin içine düştüğü bu travmatik süreci atlatmak, ülkemizin bekâsını sağlamak için verilen her mücadelenin ve atılan her adımın destekçisi olduğumuzu göstermek için siz değerli halkımıza yayınladık. Bu kutlu mücadele uğrunda tatlı canlarını feda eden şehitlerimizi hem yâd etmek, hem de Alperen Ocakları ve Büyük Birlik Partisi camiası olarak gerektiğinde tatlı canlarımızı feda etmekten kaçınmayacağımızı, dosta düşmana arzı beyan ederiz.”dedi.

Kara, “ Türkiye'nin boğazı sıkıldığında elinden herhangi bir şey alınabileceğine ve taviz verebileceğine dair umutlar oluşturan dâhili ve harici bedhahların. Şahsi emellerini, ülkenin genel maslahat ve çıkarlarına endeksleyenlerin.  “Cambaza bak!” oyununu oynayanların. Kısaca tüm hainlik yapanların, Alperen Ocakları olarak varlıklarından ve niyetlerinden haberdar olduğumuzu ve bunlardan da hesap soracağımızı ayrıca belirtmek isteriz. Ülke yöneticilerini ve Türkiye’nin namusu olan egemenliğini ve geleceğini ayakta tutmakla yükümlü tüm kurumlarını titreyip kendilerine gelmeye davet ediyoruz.  Şu anda Türkiye hem PKK terör örgütüyle hem de İŞİD ile mücadele ediyor. Bu mücadelenin destekçisiyiz lakin gelinen bu noktanın ve bize musallat olan terör belasının bu hacme ulaşmasının müsebbibi ve sorumlusu da AKP Hükümetleridir.”şeklinde konuştu.

Mevcut Geçici Hükümet su anda yapılan hava ve kara operasyonları ile alakalı bilgi verirken “Türkiye egemenlik ilkesinden doğan haklarını kullandı” tabirini kullanıldığını ifade eden Kara, “ Şimdi bunlara soruyoruz: Elindeki silahı bırakmadığı halde terör örgütüyle üç sene ısrarla müzakere ederek Türkiye’nin egemenlik haklarına ağır hasar veren sizin politikalarınız değil mi? PKK’nın ve HDP’nin içeride, YPG’nin ve diğer radikal örgütlerin Suriye’de eşzamanlı büyümesine yol açan sizin politikalarınız değil mi? Onca alınan ağır hasardan sonra “egemenlik hakları ilkesi” aklınıza şimdi mi geldi? “dedi.

Kara, “ Daha önce “Öcalan methiyeleriyle” Kandil ve HDP’ye karşı mevzi kazanmaya çalışarak Çözüm Süreci’ni tahkim etmeye çalışanlar, şimdi sanki terörü ve PKKyı yeni keşfetmişçesine tavır takınarak sorumluluktan sıyrılmaya çalışıyorlar!  Üç yıldır konferans, panel, sempozyum, nümayiş gibi organizasyonlarla Çözüm Sürecinin Çözülme süreci olduğunu haykırıp durduk. Yaşadığımız bu zor ve acı günleri öngördük! Bunun Alperen Ocakları olarak ne faşistliğimiz kaldı, ne de barış düşmanlığımız! Üstüne üstlük zamanında terör örgütlerine yapacakları operasyonları bize yapmaya kalktılar! Ama Allah onların oyunlarını bozdu… İnşallah terör örgütü ve destekçilerinin de oyunlarını bozacak ve birliğimiz kardeşliğimiz dâim olacaktır!”şeklinde konuştu.

Kara, Son günlerde peş peşe yaşanan travmatik hadiselerin üzerinden yeni bir denge kuruldu. Geçici AKP Hükümeti bu denge istikametinde muhtemel ve müstakbel erken secim öncesi pozisyon aladursun; Türkiye-ABD arasında varılan ve Bakanlar Kurulu kararıyla resmileşen mutabakat sonrası ülke maalesef ABD çizgisinde hizaya getirildi! İncirlik Üssü ve diğer hava üslerimiz ABD liderliğindeki koalisyon güçlerine açıldı ifadelerine yer verdi.

20150821002917.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler