Tam 52 Yıl Sonra...

Geçtiğimiz günlerde Dubai’de yapılan Standard Chartered Dubai Maratonu’nda koşan ve olimpiyat barajını geçerek Türkiye'nin tarihinde ilk kez 6 maratoncuyla olimpiyat vizesi almasına vesile olan sporculardan Gümüşhaneli milli atlet Ercan Muslu, Gümüşhane V

Tam 52 Yıl Sonra...
Geçtiğimiz günlerde Dubai’de yapılan Standard Chartered Dubai Maratonu’nda koşan ve olimpiyat barajını geçerek Türkiye'nin tarihinde ilk kez 6 maratoncuyla olimpiyat vizesi almasına vesile olan sporculardan Gümüşhaneli milli atlet Ercan Muslu, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’u makamında ziyaret etti.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Muslu’ya hediyeler takdim eden Vali Yavuz, tarihi başarısından ötürü Muslu’yu tebrik ederek, 5-21 Ağustos tarihleri arasında Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak olan yaz olimpiyatları için kendisine başarı dileklerinde bulundu.
 
1-(1)-015.jpg
 
YÜCEL YAVUZ: "ERCAN; SESSİZ, DERİNDEN, AZİMLİ VE KARARLI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMANIN VE BAŞARIYI ELDE ETMENİN EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR"
 
Bu tür spor yapan gençlerin sürekli desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Yavuz, “Gümüşhane imkanlarıyla elimizden gelen gayreti gösterdik. Ercan’ın bu spora verdiği gönül, önem, azmi ve gayreti şu anda elde ettiği başarıyı sağlamıştır. Kendisi ülkemizi atletizm alanında olimpiyatlarda temsil etme hakkını elde etmiştir. Gümüşhane'de daha önce olimpiyat sporcusu olan kayak sporcumuz Muzaffer Demirhan’dan sonra Ercan Muslu inşallah ikinci olimpiyat sporcumuz olacaktır. Bu yönüyle hem çalışmalarına devam etmesi hem de kendisine dikkat etmesi lazım. İlk yapılacak olimpiyatlarda ülkemizi ve ilimizi temsil edecek. Sessiz, derinden, azimli ve kararlı bir şekilde çalışmanın ve bu manada başarıyı elde etmenin en güzel örneğidir. Ercan kardeşimize Gümüşhaneliler ve Türk sporu adına teşekkür ediyoruz” dedi.
 
1-(3)-010.jpg
 
ERCAN MUSLU: “ASLA PES ETMEDİM, VAZGEÇMEDİM”
 
Gümüşhane’yi 52 yıl sonra olimpiyatlarda temsil etme hakkı kazanan Ercan Muslu ise, "Gerçekten güzel bir duygu. Bunun için çok hazırlık yaptık. Öncesinde iki maraton denedim. Her seferinde hayal kırıklığı oldu ama pes etmedim, vazgeçmedim. Dubai maratonuna gittiğimizde Gümüşhaneli ağabeylerimle de karşılaştık ve bu beni motive eden unsurlardan birisi oldu. Kulübüm SAYDES’e, Atletizm Federasyonu'na, Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün bizleri desteklemesinin ardından biz de bu başarıya inandık. Olimpiyat barajından 1,5 dakika daha iyisini koştuk. Durmayacağız, yolumuza devam edeceğiz. Rio’da en iyi şekilde ülkemizi ve Gümüşhanemizi temsil edeceğiz. Olimpiyatlara katılmak her sporcunun hayalidir. Mutluyuz, inşallah olimpiyatlardan da iyi bir sonuçla döneriz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler