Sümela'ya dev kaya düştü!

Trabzon ve Türkiye'nin en önemli turizm yerlerinden biri olan Sümela Manastırı'nda, facianın eşiğinden dönüldü. 8 aydır ziyarete kapalı olan manastırda kayaların düşmesini engelleyecek araştırmalar devam ettiği sırada, yukarıdan kopan yaklaşık 200 kilogra

Sümela'ya dev kaya düştü!
Trabzon ve Türkiye'nin en önemli turizm yerlerinden biri olan Sümela Manastırı'nda, facianın eşiğinden dönüldü. 8 aydır ziyarete kapalı olan manastırda kayaların düşmesini engelleyecek araştırmalar devam ettiği sırada, yukarıdan kopan yaklaşık 200 kilogramlık bir kaya parçası düştü. Sadece küçük çaplı hasara neden olan kaya parçasının, manastırın turist ziyaretlerine açık olduğu dönemde düşmemiş olması büyük faciayı önledi.
 
'DÜNYAYA AÇIKLAYAMAZDIK'
 
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, kayalıklardan manastıra, hemen her gün irili ufaklı taşların düştüğünü, havaların ısınmasından sonra bu kopmaların daha da artabileceğini belirterek, "Bu parçalar bir turiste isabet etseydi bunun açıklamasını dünyaya yapamazdık" diye konuştu.
 
1463854225643.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber