Sümela'da fırtına öncesi sessizlik!

Geçen yıl Sümela Manastırı’nı 700 bin turist ziyaret etmişti. Bu yıl turist sayısında düşüş yaşandı.Bunu en yakın hissedenlerden  Sümela Manastırı Sosyal Tesisleri sahibi Mehmet Aktürk, geçen seneye göre turist sayısında belirgin düşüş olduğunu ifade etti

Sümela'da fırtına öncesi sessizlik!

Geçen yıl Sümela Manastırı’nı 700 bin turist ziyaret etmişti. Bu yıl turist sayısında düşüş yaşandı.

Bunu en yakın hissedenlerden  Sümela Manastırı Sosyal Tesisleri sahibi Mehmet Aktürk, geçen seneye göre turist sayısında belirgin düşüş olduğunu ifade etti.

Aktürk, “Ramazan’ın da araya girmesi buna sebep oldu. Yine kafilelerle gezmeye gelenler çoğunlukta.. Sümela Trabzon’un önemli bir markasıdır. Biz de bu markamızı en iyi şekilde tanıtmaya, sunmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK

Aktürk şunları söyledi; “Şu anda geneli itibariyle turizm sektöründe sessizlik yaşanıyor. Sanki fırtına öncesi sessizlik hakim… Rezarvasyonlar bayram sonrasında yüzde yüzlere kadar çıkacağını  umuyoruz.  Şu anda bunun emarelerini görebiliyoruz.”

1-456.jpg

Arap turistlerin Trabzon turizmi için bir fırsat olduğunu ifade eden Aktürk, “Bu işi bilen tecrübeli ekibi olan kişilerin yapması gerekir. Biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Bakın Yalova ve Bursa’dan artık Arap Turizmi Doğu Karadeniz’e özellikle de Trabzon’a kaydı. O bölgede meclis daha önce arazi satın alması konusunda kota koymuştu. Yani en fazla 2 bin Arap’a arazi sahibi ve konut sahibi olunması konusunda izin verilecekti. Amaçok pişmanlar. Trabzon kentini şu anda Arap turistler ayakta tutuyor! Lütfen kent olarak gerekli hassasiyeti gösterelim” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler