Sümela Manastırına bakmak bile yasak

Kapatma gerekçesi restorasyon çalışmaları ve yamaçtan düşen taşları engellemek için uygulanacak olan projeydi. Ancak, Aradan aylar geçti Trabzon ve bölgenin turizmdeki bir numarası olan Sümela Manastırı’nda bir arpa boyu bile yol alınmadı.

Sümela Manastırına bakmak bile yasak
Trabzon’da yayın yapan yerel gazete Kuzey Ekspres ilginç bir iddia ortaya attı. Gazetenin iddiasına göre; Sümela Manastırına bakmak bile yasak.
 
İşte o İddia
 
Sümela Manastırı 22 eylül 2015 tarihinde 1 yıl süreyle turistlerin ziyaretine kapatıldı. Kapatma gerekçesi restorasyon çalışmaları ve yamaçtan düşen taşları engellemek için uygulanacak olan projeydi. Ancak, Aradan aylar geçti Trabzon ve bölgenin turizmdeki bir numarası olan Sümela Manastırı’nda bir arpa boyu bile yol alınmadı.
 
Turizm acentelerinin tur kapsamında en öncelikli yeri bulunan manastırın yer aldığı Altındere Vadisi’ne giriş yapıla biliyordu. Turistler Manastırı dışarıdan da olsa görebiliyordu. Ancak bayram tatilinde Altındere vadisine girişlerde yasaklandı. Manastırı görmek isteyenler adeta şok oldu.
 
Bakanından milletvekillerine valisinden belediye başkanlarına ve iş dünyasına kadar her kesimin umut bağladığı Trabzon’da turizmin olmaz ise olmazı Sümela Manastırı’nda bu gidişle tadilat çalışmalarına 3 – 4 yıl süre bileceği belirtiliyor. Gelişim içindeki turizme Sümela Manastırı’nda vurulan darbenin izlerinin bir an önce silinmesi bekleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler