Suat Gürkök'ten Bakan Soylu'ya teşekkür

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Trabzon Havalimanına verilen destek için Bakan Süleyman Soylu ve hükümete teşekkür etti.

Suat Gürkök'ten Bakan Soylu'ya teşekkür
TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, 2017 yılı boyunca dışarıdan turist getiren A grubu seyahat acentelerine verilecek destek için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve hükümete teşekkür etti. 

Yakıt desteğini kendilerinin gündeme getirdiğini ve Bakan Soylu'yla konu için görüştüğünü belirten Suat Gürkök şunları söyledi: 

"Bildiğiniz gibi geçen sene bazı havalimanlarına bu destek verildi. Ama Trabzon havalimanına bu destek verilmediğini gördük. Geçen yıl Nisan ayında Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'nun katıldığı bir açılış töreni sonrası kendisiyle yakıt desteği konusunu görüştüm. Gelecek sezona ait sıkıntılarımızı ve yapılacak işlerle ilgili 7-8 maddelik yazıp çizdiğimiz ihtiyacımız olan şeyleri kendisine bire bir görüşmemde açıkladım. Yaptığımız görüşmede birinci konu yatık desteği idi. Bildiğiniz gibi Trabzon’da sayın bakanımızın önderliğinde 3 tane turizm çalıştayı yapıldı. Ben bu üç çalıştayda 6 bin Dolarlık yakıt desteğini kendisine söyledim. Bu desteğin Trabzon’a verilmediğini ve verilmesi gerektiğini izah ettim. 2016 yılı için geçti biz çalışmalarımızı bitirdik ve şu an yakıt desteği verilse bile bir sonuç alamayacağımızı belirttim. Sayın Bakan Süleyman Soylu da 'Bana 2017 yılı için hatırlatın. Yakıt desteği eğer devam ederse bu yakıt desteğinden Trabzon Havalimanı da nasibini alacak' dedi. 

Charter uçak 150 kişinin üzerinde gelirse 6 bin Dolara %30 ekleniyor ve bu rakam 7800 Dolar oluyor. Bu destek sadece buradaki yerel ve bölge acentelerine değil, tüm Türkiye‘de ki A grubu seyahat acentelerine verilmiş. Herhangi bir seyahat acentesi Trabzon Havalimanına uçak indirdiği zaman bu yakıt desteğini almış olacak. Bunu göz önüne alırsak Trabzon Havaalanına bu destek verilmesi turizm potansiyelinin daha da gelişeceğini, gelen turist yolcu sayısı açısından büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bunun sonuçlarını önümüzdeki yıl göreceğiz. Destekler hayırlı olsun. Sayın Bakanımıza ilettiğimiz konulardan 6 Bin Dolarlık yakıt desteği konusu, Sümela Manastırı, Sarp Sınır kapısı ve kayıt dışı turizm bu konuları sorunları yönelttiğimiz gibi çözümleri aynı yıl gerçekleşti. Ben bu vesile ile Sayın Bakanımız Süleyman Soylu beye ve Hükümetimize teşekkür ediyoruz." 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler