Soylu'dan sağduyu çağrısı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakan Süleyman Soylu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili, "Baro Başkanımızın menfur bir saldırı sonucu katledilmesi, iki evladımızın orada şehit edilmesi, ülkemizi üzüntüye boğmuştur. Türkiye’nin önünü

Soylu'dan sağduyu çağrısı
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakan Süleyman Soylu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili, "Baro Başkanımızın menfur bir saldırı sonucu katledilmesi, iki evladımızın orada şehit edilmesi, ülkemizi üzüntüye boğmuştur. Türkiye’nin önünü kesebilmek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Sağduyuyla hareket etmeliyiz" dedi.
 
Trabzon’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Valiliği ziyaretinde, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve 2 polisin şehit düştüğü silahlı saldırıyı değerlendirdi. Soylu, şunları söyledi:
 
"Türkiye büyük hedeflerin ülkesidir. Türkiye meselelerini ortak aklıyla çözebilecek bir ülkedir. Türkiye’nin bu hedeflerini, engellemek isteyen insanlar, kişiler, felsefeler ve düşünceler olduğu da ortadadır. En son dün Diyarbakır’da yaşanan ve hepimizi üzen menfur saldırı maalesef ülkemizin nasıl planlarla geri düşürülmeye çalışıldığının en önemli delillerinden birisidir. Çok açıktır. Özellikle Baro Başkanımızın menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, katledilmesi, iki evladımızın orada şehit edilmesi bütün ülkemizi üzüntüye boğmuştur. Bize sevinçlerimizi yaşatmak istemiyorlar. Huzurumuz, istikrarımız ve ortak aklımızla, demokratik değerlerimizle adım atmamızı istemiyorlar. Türkiye’nin önünü kesebilmek için, ülkenin yarına ait olan ideallerini körletmek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Sağduyuyla hareket etmeliyiz."
 
Bakan Soylu, "Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve birebirimize olan güvenimizi azaltmaya ve ortadan kaldırmaya çalışmaktadırlar. Onun için terörle mücadelemizin ne kadar önemli olduğu, Türkiye’de ve dünyada terörizmin insanlığın onu bitirebilmek için en önemli uğraşlarından bir tanesi olduğu dün bir kez daha ortaya çıktı" dedi. Soylu, "Tahir Elçi’ye ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler